Corné Klijns Soul Sensations
AVROTROS

Corné in gesprek met Taj Jackson en Danny Wu over docu Michael Jackson

  1. Nieuwschevron right
  2. Corné in gesprek met Taj Jackson en Danny Wu over docu Michael Jackson

Plots staat je hele wereld op z’n kop en moet je op zoek naar de waarheid: Corné Klijn had zaterdag Taj Jackson en Danny Wu, maker van Square One MJ, te gast!

Vorig jaar kwam de documentaire Leaving Neverland uit op HBO. Hierin wordt het verhaal van Wade Robson en James Safechuck belicht. Zij klagen Michael Jackson aan voor het seksueel misbruiken van de mannen toen zij nog kind waren. Als reactie zijn veel fans, betrokkenen en geïntrigeerden op onderzoek uit gegaan. Documentairemaker Danny Wu was een van die mensen die werd gegrepen door het verhaal en sloot zich bij de onderzoekers aan. Hij kwam in contact met naasten, waaronder Taj en Brandi Jackson. Het resultaat: de documentaire Square One MJ, waarin je de andere kant hoort.

Quote

Literally we found out when the world found out.

Taj Jackson over de release van documentaire Leaving Neverland

Leaving Neverland sloeg bij de Jacksons in als een bom

Wanneer Leaving Neverland verschijnt, gelooft Danny in eerste instantie de verhalen tegen Michael. Na veel research veranderde hij echter toch van gedachten. Danny vond allerlei bronnen die elkaar aanvulde. Een tijdlijn kon worden geschetst. Hij ging video’s op YouTube maken met het idee het publiek meer context over de hele situatie te geven. Danny kwam vervolgens in contact met Taj en Brandi Jackson, de neef en nicht van Michael.

Het afgelopen jaar was een nachtmerrie voor de Jacksons. Ze hadden geen tijd om zich voor te bereiden; volgens Taj hadden de makers geen contact met hen opgenomen en interesse in de andere kant van het verhaal was er ook niet. Het nieuws kwam binnen en plots stond de wereld van de Jacksons op zijn kop: “Literally we found out when the world found out”, aldus Taj.

Ondanks alles is Taj toch begripvol

Taj begrijpt waarom veel mensen tegen Michael Jackson zijn. De hele situatie krijgt volgens hem al 30 jaar lang eenzijdige informatie vanuit de media. Michael vertelde aan zijn familie dat het lag aan zijn status als rijke zwarte man. Vooral in Amerika was dat een grote kwestie, maar Michael hield vast en omdat hij wist waarin hij pionierde.

Een kijkje in Michaels leven

Taj is ook met zijn eigen project bezig, The Truth Runs Marathons. Hiermee wil hij laten zien hoe Michael was, zijn “essence and soul, through home video’s and people that knew him best and people that worked with or under him.” Michael was een mysterie voor mensen, hij lijkt zo onecht dat hij eerst moet worden vermenselijkt om hem begrijpen. Dat gaat niet altijd even makkelijk, ook omdat er nog veel angst rondzweeft. Meer en meer supersterren houden zich weg van het verhaal omdat zij niet op kunnen tegen uitgevers die hun carrière bepalen.

Taj ziet de toekomst hoopvol in

Met zijn documentaire wil Danny de puzzel oplossen en een completer beeld laten zien. Iets waar ook Taj natuurlijk erg naar uitkijkt en zich dan ook hard voor in zet.

Nieuw werk van 3T en de toekomstplannen van Danny Wu

De documentaire die zaterdag in Amsterdam in premiere ging is eigenlijk Square One 2.0, een langere versie van het origineel. De eerste versie is te zien op Danny’s YouTube kanaal, de filmversie wordt later op een streamingplatform gezet. Of er een tweede deel komt is nog niet zeker, Danny wilt eerst meer documentaires maken en zijn naam vergroten.

Wel kondigde Taj Jackson per ongeluk aan dat er nieuw werk aan zit te komen, net als een tour, in verband met het 25 jarig bestaan van 3T!

De Soul Sensations Mix van DJ Martin Boer

In verband met het bezoek van Taj Jackson en Danny Wu heeft Martin Boer een speciale Soul Sensations Mix gemaakt met maar liefst 12 platen van Michael Jackson! Klik hier om 'm te beluisteren.

Soul Sensations, gepresenteerd door Corné Klijn, hoor je iedere zaterdag van 18.00 tot 21.00 uur op NPO Radio 2!

Ster advertentie
Ster advertentie