100 uur voor KWF

De Graafschap hoopt te scoren voor KWF bij wedstrijd tegen Volendam

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. De Graafschap hoopt te scoren voor KWF bij wedstrijd tegen Volendam

Rond de wedstrijd tussen De Graafschap en FC Volendam zamelen collectanten geld in voor KWF. Daarnaast maakt de club een statement tegen het gebruik van kanker als scheldwoord.

Bij de wedstrijd in de Eerste Divisie van vanavond zijn er collectanten aanwezig in De Vijverberg, het stadion van De Graafschap. Michael Ogubai, manager maatschappelijk verantwoord ondernemen bij De Graafschap, vertelt tijdens Jan-Willem Start Op over de actie.

"Het stadion is voor tweederde gevuld met trouwe supporters, dus we hopen dat er veel wordt opgehaald voor het KWF", vertelt Ogubai. Hij legt uit dat er in en rond het stadion collectanten aanwezig zijn met borden met QR-codes, waarmee de voetbalfans een donatie kunnen doen.

Badge #TegenKK

Naast de inzamelingsactie voor de Collecteweek van het KWF, maakt De Graafschap ook een statement door de jeugdteams met een badge met "#TegenKK" op het shirt te laten spelen. Die badge is onderdeel van een campagne tegen het gebruik van kanker als scheldwoord.

Bekijk het hele gesprek hier:

100 uur voor KWF

NPO Radio 2 steunt van maandag 6 t/m vrijdag 10 september de Collecteweek van KWF Kankerbestrijding met de actie 100 uur voor KWF. Een plaatje aanvragen kan via de NPO Radio 2-app en kost niets! Wil je toch een donatie doen ten behoeve van KWF Kankerbestrijding? Dat kan via KWF.nl.

Ster advertentie
Ster advertentie