100 uur voor KWF

Maud (25) kreeg borstkanker en is nu miss-finalist

foto: Instagram @maudvanoossanen
  1. Nieuwschevron right
  2. Maud (25) kreeg borstkanker en is nu miss-finalist

Een week na de eerste corona persconferentie in maart 2020, kreeg Maud van Oossanen te horen dat ze borstkanker heeft. Inmiddels gaat het goed met haar en mag ze zich Miss Nederland finalist noemen. Gijs Staverman sprak haar.

"Mark Rutte vertelde vanuit het Torentje wat er met Nederland ging gebeuren vanwege corona, en 24 uur uur later kreeg ik het nieuws dat ik borstkanker had met al uitzaaiingen in m'n lymfeklieren," vertelt Maud. Een zwaar en angstig jaar volgde, met chemokuren, gedwongen quarantaine en geamputeerde borsten.

Ondanks haar ziekte, besloot Maud toch mee te doen aan de Miss Nederland verkiezing. "Je hoort altijd: 'het gaat om het mooiste en knapste meisje', maar dat is niet zo bij Miss Nederland. Ik stond daar met m'n korte koppie en m'n chemokilo's, terwijl er zoveel mooie meiden meededen. Dat vond ik echt een eer".

Bekijk het gesprek hieronder:

100 uur voor KWF

NPO Radio 2 steunt van maandag 6 t/m vrijdag 10 september de Collecteweek van KWF Kankerbestrijding met de actie 100 uur voor KWF. Een plaatje aanvragen kan via de NPO Radio 2-app en kost niets! Wil je toch een donatie doen ten behoeve van KWF Kankerbestrijding? Dat kan via KWF.nl.

Ster advertentie
Ster advertentie