100 uur voor KWF

Stefan Stasse bezoekt het Toon Hermans Huis in Amersfoort: 'Een warme deken'

foto: NPO Radio 2
  1. Nieuwschevron right
  2. Stefan Stasse bezoekt het Toon Hermans Huis in Amersfoort: 'Een warme deken'

Stefan Stasse gaat op bezoek bij het Toon Hermans Huis in Amersfoort, een van de 81 centra voor mensen die direct of indirect te maken hebben met kanker. Daar ontmoet hij Karen Rutgers, die als coördinator actief is voor het inloophuis.

Het Toon Hermans Huis in Amersfoort is een IPSO-centrum, waar mensen terechtkunnen die in hun leven met kanker geconfronteerd zijn. Bij binnenkomst valt het Stefan op dat er geen medische sfeer hangt. En dat is precies de bedoeling, zo vertelt Karen Rutgers: "Dit is een centrum voor leven met en na kanker, en het is echt bedoeld als een huiselijke plek om aandacht te kunnen krijgen voor wat je maar nodig hebt."

Het huis biedt steun, informatie en aandacht, iets waar veel mensen naar zoeken. Zo vertelt Coby aan Stefan hoe het centra haar heeft geholpen na het overlijden van haar man. "Je krijgt echt een warme deken om je heen, er wordt naar je geluisterd en ze zijn er voor je. Dus ik ben hier heel graag."

Benieuwd naar het hele gesprek? Bekijk het fragment hieronder:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

100 uur voor KWF

NPO Radio 2 zet zich vanaf maandag 5 september 14.00 uur een week lang in voor KWF Kankerbestrijding. Tot en met vrijdag 9 september 18.00 uur maken vijf dj-teams 100 uur radio voor het goede doel en helpen zij collecteren tijdens de KWF Collecteweek. Wil je doneren en een plaat aanvragen? Klik hier voor meer informatie.

Ster advertentie
Ster advertentie