100 uur voor KWF

Hèlen gaat de marathon van New York lopen voor haar overleden moeder

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Hèlen gaat de marathon van New York lopen voor haar overleden moeder

Desiree belt met Hèlen, zij heeft van heel dichtbij moeten meemaken wat voor invloed kanker op je leven kan hebben. Zij verloor bijna 2 jaar geleden haar moeder Henriëtte aan darmkanker. Als eerbetoon voor haar moeder gaat ze in november de marathon van New York lopen.

Hèlen was nog maar 23 jaar toen haar moeder overleed. “Mijn moeder kreeg de diagnose zo’n 2 jaar voordat ze overleed. In het begin ging het eigenlijk nog heel goed, ze kon goed tegen de chemo’s." De laatste 3 maanden van haar moeders leven begon Hèlen toch wel verschil te zien en ging de gezondheid van haar moeder snel achteruit. “We zagen het wel aankomen de laatste paar maanden van haar leven. Je bereid je wel ergens op voor maar als het komt denk je toch, ik ben hier niet op voorbereid”.

Powervrouw

Hèlen omschrijft haar moeder als een echte powervrouw: "Haar lijfspreuk was: Ik heb het nog nooit gedaan dus ik denk dat ik het wel kan." Hèlen besloot daarom met deze lijfspreuk in haar gedachten voor haar moeder de 42 kilometer lange marathon van New York te gaan lopen. De marathon is in november, dus ze is druk bezig met trainen. Samen met haar vriend hebben ze inmiddels al een bedrag van 4000 euro opgehaald voor het KWF.

Nummer van Paul de Leeuw

Tijdens 100 uur voor KWF vraagt Hèlen graag ook een plaat aan. Vroeger bij haar thuis en in de auto werd veel muziek van Paul de Leeuw gedraaid. Hèlens broertje verongelukte een paar maanden voor het overlijden van haar moeder. Telkens als ze een regenboog zagen dachten ze dan aan hem. Nu voelt het voor haar dat haar moeder er ook bij zit. Het nummer is Vlieg Met Me Mee van Paul de Leeuw: “Het is een grappig nummer met een knipoog naar mijn moeder."

Wil je het hele interview zien? Bekijk het fragment hieronder.

100 uur voor KWF

NPO Radio 2 zet zich vanaf maandag 5 september 14.00 uur een week lang in voor KWF Kankerbestrijding. Tot en met vrijdag 9 september 18.00 uur maken vijf dj-teams 100 uur radio voor het goede doel en helpen zij collecteren tijdens de KWF Collecteweek. Wil je doneren en een plaat aanvragen? Klik hier voor meer informatie.

Ster advertentie
Ster advertentie