100 uur voor KWF

Het Helen Dowling Instituut behandelt de psychische gevolgen van kanker

foto: NPO Radio 2
  1. Nieuwschevron right
  2. Het Helen Dowling Instituut behandelt de psychische gevolgen van kanker

In het kader van 100 uur voor KWF gaat Stefan Stasse langs bij het Helen Dowling Instituut. Stefan spreekt met Martine van der Goot, die werkt als klinisch psycholoog. Bij het Helen Dowling Instituut bieden ze behandelingen aan mensen die geconfronteerd worden met kanker.

Het Helen Dowling Instituut biedt hulp aan mensen die zelf ziek zijn geworden of hun naasten; een ouder, een partner of kind van degene met de diagnose. Wanneer die mensen de heftige diagnose kanker krijgen kan dit leiden tot psychische of emotionele problemen waarin ze vastlopen. Zij kunnen dan terecht bij het Helen Dowling Instituut. Vooral mensen die langer leven met kanker, moeten leren leven met kanker of mensen met de angst dat de ziekte terugkomt komen langs. Ze kijken dan samen naar hoe je je leven kan vorm geven maar ook hoe de omgeving hier mee om kan gaan.

Wil je het hele interview zien? Bekijk het hieronder.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

100 uur voor KWF

NPO Radio 2 zet zich vanaf maandag 5 september 14.00 uur een week lang in voor KWF Kankerbestrijding. Tot en met vrijdag 9 september 18.00 uur maken vijf dj-teams 100 uur radio voor het goede doel en helpen zij collecteren tijdens de KWF Collecteweek. Wil je doneren en een plaat aanvragen? Klik hier voor meer informatie.

Ster advertentie
Ster advertentie