100 uur voor KWF

Directeur Carla van Gils opent 100 uur voor KWF: 'Deze week gaat het gebeuren'

foto: Emma Pot
  1. Nieuwschevron right
  2. Directeur Carla van Gils opent 100 uur voor KWF: 'Deze week gaat het gebeuren'

Bij het hoofdkantoor van KWF hebben Ruud de Wild en Gijs Staverman samen met KWF-directeur Carla van Gils 100 uur voor KWF officieel geopend. "We krijgen reacties vanuit het hele land: iedereen weet dat het deze week gaat gebeuren."

Deze hele week staat NPO Radio 2 in het teken van de collecteweek van KWF Kankerbestrijding. 100 uur lang maken vijf dj-teams 100 uur lang radio om aandacht te vragen voor de collecteweek en zoveel mogelijk donaties op te halen. De week werd op maandagmiddag officieel geopend door Gijs Staverman en Ruud de Wild.

Bij het hoofdkantoor van KWF in Amsterdam benadrukt directeur Carla van Gils hoe belangrijk die donaties zijn. "We maken goede stappen: toen KWF werd opgericht was de overlevingskans van mensen met kanker 25%, we zijn nu naar 66% gegaan. Maar we zijn er nog niet: er is nog heel veel werk aan de winkel in de strijd tegen kanker, maar ook in de strijd voor het leven van patiënten met kanker, om het leven zo goed mogelijk te leven."

QR-codes

Tijdens 100 uur voor KWF rijden dj-teams van NPO Radio 2 met de Collectebus door heel Nederland om zoveel mogelijk donaties op te halen. Die donaties komen dit jaar binnen via QR-codes, en niet meer via een traditionele collectebus. "We zijn voor het eerst helemaal digitaal", legt Van Gils uit. "Ruim driekwart van het betalingsverkeer is al digitaal, daar gaan wij in mee." Doneren is eenvoudig, vervolgt de directeur. "Het is echt heel makkelijk, ik hoorde zelfs al een slogan: het is even wennen, maar samen gaan we scannen."

De hele week kunnen luisteraars doneren via deze pagina. Na je donatie kun je ook meteen jouw favoriete plaat aanvragen. Carla van Gils opende 100 uur voor KWF met de allereerste plaat: Amigo van Chef'Special. "Omdat jullie onze vrienden zijn, die al jarenlang onze collectanten aanmoedigen", vertelt ze. "En uiteindelijk zijn alle donateurs en vrijwilligers onze vrienden."

Bekijk de opening van 100 uur voor KWF hieronder:

100 uur voor KWF

NPO Radio 2 zet zich vanaf maandag 5 september 14.00 uur een week lang in voor KWF Kankerbestrijding. Tot en met vrijdag 9 september 18.00 uur maken vijf dj-teams 100 uur radio voor het goede doel en helpen zij collecteren tijdens de KWF Collecteweek. Wil je doneren en een plaat aanvragen? Klik hier voor meer informatie.

Ster advertentie
Ster advertentie