100 uur voor KWF

Ingeborg van Beek haalt na diagnose op geheel eigen wijze alles uit het leven

foto: Ingeborg van Beek
  1. Nieuwschevron right
  2. Ingeborg van Beek haalt na diagnose op geheel eigen wijze alles uit het leven

8 jaar geleden moet Ingeborg met spoed naar het ziekenhuis. Ze kreeg een heftige epileptische aanval door, wat bleek, een grote hersentumor.

Met die aanval is het meteen duidelijk, het zit niet goed. Bij de eerste hulp worden scans gemaakt en zo komt er een grote tumor in haar hoofd zichtbaar. Met twee jonge kinderen geeft dit een compleet ander toekomstperspectief. Momenteel gaat het gelukkig goed, op een klein dipje na.

Trouwen met 10 vrouwen

Na haar diagnose ervaart Ingeborg veel onmacht en leegte. In plaats van bewust te genieten van het leven voelt ze dat ze er alles uit moet halen. Dat moet op hysterische en grote manieren. “Ik heb gepiekt, ik heb gedanst op de vulkaan, op housefeesten, leren skydiven - goed idee met een hersentumor”, zegt ze. Echter was dit niet de manier, komt Ingeborg op terug. Het voelde alsof ze vluchtte. Nu kijkt ze juist naar wat ze écht wil doen in haar leven. Zo is een paar jaar geleden haar grote wens om te trouwen in vervulling gegaan. Ze stapte in het huwelijksbootje met 10 goede vriendinnen, waaronder Annemieke. Ook spreekt Ingeborg nu als motivational speaker en heeft ze een boek geschreven.

Beluister het hele gesprek hier:

100 uur voor KWF

NPO Radio 2 steunt van maandag 6 t/m vrijdag 10 september de Collecteweek van KWF Kankerbestrijding met de actie 100 uur voor KWF. Een plaatje aanvragen kan via de NPO Radio 2-app en kost niets! Wil je toch een donatie doen ten behoeve van KWF Kankerbestrijding? Dat kan via KWF.nl.

Ster advertentie
Ster advertentie