100 uur voor KWF

KWF-collectant Chris over gebrek aan contant geld: 'Spaarpotjes van kinderen leeggehaald'

foto: NPO Radio 2
  1. Nieuwschevron right
  2. KWF-collectant Chris over gebrek aan contant geld: 'Spaarpotjes van kinderen leeggehaald'

Tijdens 100 uur voor KWF trekken onze dj's door Nederland om zoveel mogelijk donaties in te zamelen. Wouter en Frank ontvangen KWF Collectant Chris Coppens in de KWF Collectebus. Hij vertelt over zijn werk als collectant.

"Een kennis van mij was al collectant, die zei dat het absoluut iets voor mij zou zijn." En daar had hij gelijk in! Chris collecteert inmiddels al zes jaar en het bevalt hem nog altijd erg goed. Natuurlijk treft hij soms minder vriendelijke mensen, maar dat is volgens hem geen reden om ermee te stoppen. "Dan ga je gewoon naar de volgende", vertelt Chris, "het moet leuk blijven, en het is ook leuk om te doen. Zeker in je eigen buurt dan ken je de mensen."

Overstap van contant naar QR

De afgelopen jaren merkte Chris dat steeds minder mensen contant geld in huis hadden. Chris denkt dat de overstap naar een QR-code een goed idee is. "Het was een probleem, er werden zelfs van de kinderen spaarpotjes geleegd om toch nog wat contant te kunnen geven. Maar dat is nu voorbij. Nu gaan we op pad met de QR-code en ik denk dat dat een hele goeie stap is."

Wil je het hele interview beluisteren, kijk hem hieronder terug:

100 uur voor KWF

NPO Radio 2 zet zich vanaf maandag 5 september 14.00 uur een week lang in voor KWF Kankerbestrijding. Tot en met vrijdag 9 september 18.00 uur maken vijf dj-teams 100 uur radio voor het goede doel en helpen zij collecteren tijdens de KWF Collecteweek. Wil je doneren en een plaat aanvragen? Klik hier voor meer informatie.

Ster advertentie
Ster advertentie