100 uur voor KWF

Teddy en Joost spreken openhartig over de invloed van kanker op hun seksleven

foto: HUMAN
  1. Nieuwschevron right
  2. Teddy en Joost spreken openhartig over de invloed van kanker op hun seksleven

Door kanker kan je seksleven flink veranderen. In het kader van dit thema is de documentaire Privégesprekken gemaakt, waarin drie koppels openhartige en intieme gesprekken over hun relatie tijdens en na kanker voeren. Desiree sprak met deelnemers Teddy en Joost.

Ook voor Teddy en Joost veranderde hun seksleven toen Joost in 2019 de diagnose teelbalkanker kreeg, vertellen ze aan Desiree van der Heiden. Tijdens een jaar vol chemokuren werd hier geen tijd meer aan besteed. Teddy: “We dachten er eigenlijk niet aan, je wordt zo geleefd. We waren meer bezig met wat gaat er morgen gebeuren, en als we de volgende dag maar halen.” Joost heeft dit zo ook ervaren: “Als je in zo’n traject zit, ben je wel intiem met elkaar en heb je ook veel steun aan elkaar, maar seks verschuift dan gewoon naar de achtergrond. Op een gegeven moment word je wakker en denk je: het is inmiddels al een jaar geleden dat we dat we dat samen hebben gedaan."

Het gesprek voeren

Op het moment dat Teddy en Joost dit met elkaar wilde gaan bespreken kwam de documentaire op hun pad. Joost: “Het lijkt een heel logisch gesprek, maar de documentaire was voor ons het eerste moment dat we het er over hadden. Ik was eerst nogal benauwd door onze deelname, Teddy was hier wat makkelijker in." Joost en Teddy kijken positief terug op hun deelname, die voor hen heel therapeutisch heeft gewerkt. Ze hopen dat anderen mensen zien dat het eigenlijk helemaal niet zo eng is om dat tegen elkaar te zeggen. Joost: “Ik hoop ook dat het uit de taboesfeer komt, maar bijvoorbeeld ook dat het in de spreekkamer van de dokter wordt besproken, dat de ziekte ook invloed op je seksleven kan gaan hebben."

Benieuwd naar nog meer verhalen over hun deelname? Luister het fragment hieronder.

Teddy en Joost praten over de invloed van kanker op hun seksleven

100 uur voor KWF

NPO Radio 2 zet zich vanaf maandag 5 september 14.00 uur een week lang in voor KWF Kankerbestrijding. Tot en met vrijdag 9 september 18.00 uur maken vijf dj-teams 100 uur radio voor het goede doel en helpen zij collecteren tijdens de KWF Collecteweek. Wil je doneren en een plaat aanvragen? Klik hier voor meer informatie.

Ster advertentie
Ster advertentie