100 uur voor KWF

Mandy heeft kanker: ‘Ziek zijn is niet alleen maar ellendig’

foto: screenshot YouTube
  1. Nieuwschevron right
  2. Mandy heeft kanker: ‘Ziek zijn is niet alleen maar ellendig’

Na vele afspraken met de huisarts, krijgt de 24-jarige Mandy in augustus 2020 de diagnose lymfeklierkanker. Ondanks haar ziekte blijft ze positief. “Ik kan hier een ontzettende inspiratie uithalen.”

"Ziek zijn is niet alleen maar ellende," vertelt Mandy in gesprek met Wouter. “Je bent ook heel erg bezig met zelfreflectie." Zo kwam Mandy er in deze periode achter dat ze meer aan zichzelf moet denken, in plaats van altijd met anderen bezig te zijn. "Ik heb heel lang mijn klachten een beetje weggewuifd, ik had mezelf en mijn intuïtie veel serieuzer moeten nemen.”

Inzetten voor jongeren

Het gaat nu goed met Mandy en ze ziet licht aan het eind van de tunnel: “Ik wil overbrengen dat ziek zijn niet alleen maar ellendig is. Je kan er ook heel veel dingen van leren. Ook omdat ik zelf nog jong ben en heel veel jonge lotgenoten ontmoet, wil ik me ook echt inzetten voor jongeren met kanker en me daarin specialiseren.”

Bekijk de reportage hieronder:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Mandy is vandaag jarig. Wouter en Frank belden haar in de uitzending op om haar te feliciteren.

Video niet beschikbaar

Wil je meer weten?

Op NPO Kennis is een reeks artikelen over het ontstaan, de gevolgen en de behandeling van kanker te vinden. Klik hier om de serie te lezen.

100 uur voor KWF

NPO Radio 2 steunt van maandag 6 t/m vrijdag 10 september de Collecteweek van KWF Kankerbestrijding met de actie 100 uur voor KWF. Een plaatje aanvragen kan via de NPO Radio 2-app en kost niets! Wil je toch een donatie doen ten behoeve van KWF Kankerbestrijding? Dat kan via KWF.nl.

Ster advertentie
Ster advertentie