100 uur voor KWF

Merijn (11) heeft een hersentumor: 'De helft van mijn leven ziek'

foto: Bullet-Ray
  1. Nieuwschevron right
  2. Merijn (11) heeft een hersentumor: 'De helft van mijn leven ziek'

Tijdens 100 uur voor KWF spreken onze dj's veel mensen met bijzondere verhalen. Vandaag werd het draaiboek in de prullenbak gegooid voor dit spontane gesprek met de zieke Merijn.

Net voor de start van de shift van Frank en Wouter komt er een jongen op hun afgelopen. Of hij zijn verhaal mag doen op de radio. De jongen heet Merijn en vertelt in het kort aan Frank en Wout wat hem op het hart ligt. Het verhaal ontroert het duo zo, dat ze Merijn direct een plekje geven achter de dj-booth in de KWF Collectebus.

'Ben net het ziekenhuis uit'

Het is best bijzonder dat Merijn er is. Vorige week is hij namelijk ontslagen uit het ziekenhuis, waar hij twee weken lang heeft gelegen. Dat was overigens niet de eerste keer... Merijn is in 2016 gediagnostiseerd met een hersentumor. Toen was Merijn pas vijf jaar oud. "Al meer dan de helft van mijn leven ben ik ziek", vertelt hij. De dappere Merijn heeft een bijzonder verzoekje voor Frank en Wouter. Luister hieronder het hele gesprek terug.

100 uur voor KWF

NPO Radio 2 zet zich vanaf maandag 5 september 14.00 uur een week lang in voor KWF Kankerbestrijding. Tot en met vrijdag 9 september 18.00 uur maken vijf dj-teams 100 uur radio voor het goede doel en helpen zij collecteren tijdens de KWF Collecteweek. Wil je doneren en een plaat aanvragen? Klik hier voor meer informatie.

Ster advertentie
Ster advertentie