100 uur voor KWF

Saskia besluit na diagnose eierstokkanker wereld rond te reizen

foto: RTV Drenthe / Rien Kortfoto: RTV Drenthe / Rien Kort
  1. Nieuwschevron right
  2. Saskia besluit na diagnose eierstokkanker wereld rond te reizen

Na de diagnose eierstokkanker ging Saskia van Goelst Meijer niet bij de pakken neer zitten. Ze pakte haar koffers en dook haar 'oranje draak' in om de wereld rond te reizen.

"Ik heb altijd veel gereisd. Dat is één van m'n grote liefdes in het leven. En ik dacht: 'Nou, ik wil in ieder geval nog één mooie reis maken.'", legt Saskia uit. Ze wilde niet 'zomaar' een reis maken, maar een reis die iets bijdraagt aan de wereld. Daarom zamelt ze geld in voor een betere behandeling naar eierstokkanker. "Ik wilde de tijd die er nog is op een goede manier invullen."

'Kan altijd op het vliegtuig naar huis stappen'

Na maanden reizen is Saskia nu voor het eerst sinds januari weer thuis. Ze begon met een lange tocht door Europa en stak langzaam over naar Noord-Afrika. Bij de grens van Ethiopië kon ze niet verder vanwege de burgeroorlog die daar woedt. Haar oranje auto wordt nu per schip naar Kenia gebracht. Nu is Saskia thuis, maar binnenkort pakt ze de reis weer op. Bang om in een ver land nog veel zieker te worden, is ze niet. "Ik kan natuurlijk altijd op het vliegtuig naar huis stappen. Er kan überhaupt van alles gebeuren. Maar dat hoort ook een beetje bij zo'n grote reis, zo'n groot avontuur."

Saskia's reis is te volgen via deze website.

Saskia besloot na lang traject van behandelingen op wereldreis te gaan

100 uur voor KWF

NPO Radio 2 steunt van maandag 6 t/m vrijdag 10 september de Collecteweek van KWF Kankerbestrijding met de actie 100 uur voor KWF. Een plaatje aanvragen kan via de NPO Radio 2-app en kost niets! Wil je toch een donatie doen ten behoeve van KWF Kankerbestrijding? Dat kan via KWF.nl.

Foto omslag: RTV Drenthe / Rien Kort

Ster advertentie
Ster advertentie