100 uur voor KWF

Eva heeft eierstokkanker: ‘Mijn kinderwens staat in de vriezer’

foto: Screenshot YouTube
  1. Nieuwschevron right
  2. Eva heeft eierstokkanker: ‘Mijn kinderwens staat in de vriezer’

In 2020 gaat de 39-jarige Eva met haar kinderwens langs het ziekenhuis om wat checks te laten doen. In plaats van een goede uitslag, wordt er een cyste gevonden op haar eierstokken. Na een operatie krijgt ze slecht nieuws. Ze heeft eierstokkanker.

Met Paul en haar goede vriendin Cielke zit Eva met een feloranje camper ergens in de Nederlandse natuur. Een bijzondere plek voor de vriendinnen, want een jaar geleden zat Eva hier nog met lang haar. "Bijna dezelfde kleur als de camper", zegt Cielke.

Pruik

Eva: "Ik werd gebeld door de verpleegkundige. Ze vroeg of ik al een pruik had. Ik dacht dat het wel even zou duren, maar ze zei dat mijn haar er al na tien dagen af ging. Toen moest ik even omschakelen en een pruik uitkiezen." Uit de camper tovert ze een halflange koperkleurige pruik. Toch draagt Eva de pruik niet meer. "De bakker op de hoek gaat het natuurlijk ook een keer zien. Je bent gewoon ziek, dus dat moet je dan ook gewoon delen."

Kinderwens

Hoewel Eva een jaar geleden van plan was in haar eentje een kind op de wereld te zetten, staat dat plan nu in de ijskast. "Letterlijk en figuurlijk" zegt Eva. "Ik vind het heftig om een kind op de wereld te zetten terwijl je niet eens weet of je nog wel beter wordt."

Bekijk hieronder het interview met Eva:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

100 uur voor KWF

NPO Radio 2 steunt van maandag 6 t/m vrijdag 10 september de Collecteweek van KWF Kankerbestrijding met de actie 100 uur voor KWF. Een plaatje aanvragen kan via de NPO Radio 2-app en kost niets! Wil je toch een donatie doen ten behoeve van KWF Kankerbestrijding? Dat kan via KWF.nl.

Ster advertentie
Ster advertentie