100 uur voor KWF

Dr. Jurriaan Tuynman: 'Onderwijs is net zo belangrijk als onderzoek'

foto: Emma Pot
  1. Nieuwschevron right
  2. Dr. Jurriaan Tuynman: 'Onderwijs is net zo belangrijk als onderzoek'

De eerste tussenstop van de Collectebus tijdens 100 uur voor KWF was bij het Amsterdam Skills Centre. Daar laat dr. Jurriaan Tuynman zien hoe chirurgen hier met hypermoderne technieken worden opgeleid.

"Onderzoek is heel goed, maar onderwijs is net zo belangrijk", vertelt Dr. Tuynman vanuit het Amsterdam Skills Centre. Op die plek worden chirurgen klaargestoomd om zo goed mogelijk te opereren bij kanker. De gastro-intestinaal chirurg benadrukt hoe belangrijk het Skills Centre is: "Zo kunnen we iedereen dezelfde kwaliteit leveren. Ik denk dat dit patiënten enorm ten goede komt."

'Op naar beter'

Voor Ruud de Wild, die een duo vormt met Gijs Staverman tijdens 100 uur voor KWF, is de chirurg een bekend gezicht; Dr. Tuynman behandelde hem nadat hij 2021 de diagnose darmkanker kreeg. "Dit is one of a kind", zegt de arts over het Amsterdam Skills Centre. "We hebben nergens in Nederland zo'n groot centrum, het is zelfs een van de grootste centra van Europa."

"Ik sta elke dag op met een slogan: op naar beter", vervolgt dr. Tuynman. "Met onderzoek en onderwijs kunnen we het nog beter doen. Let's do that."

Bekijk het hele gesprek hieronder:

100 uur voor KWF

NPO Radio 2 zet zich vanaf maandag 5 september 14.00 uur een week lang in voor KWF Kankerbestrijding. Tot en met vrijdag 9 september 18.00 uur maken vijf dj-teams 100 uur radio voor het goede doel en helpen zij collecteren tijdens de KWF Collecteweek. Wil je doneren en een plaat aanvragen? Klik hier voor meer informatie.

Ster advertentie
Ster advertentie