100 uur voor KWF

Nadua zingt in Sterker Dan Jij over haar ouders die ze verloor aan kanker

foto: Still
  1. Nieuwschevron right
  2. Nadua zingt in Sterker Dan Jij over haar ouders die ze verloor aan kanker

In september 2021 brengt Nadua Kramer het nummer Sterker Dan Jij uit. Opgedragen aan haar ouders die ze beiden verloor aan de gevolgen van darmkanker. Giel sprak met haar voor 100 uur voor KWF.

Wanneer Nadua zes jaar oud is wordt ze voor het eerst geconfronteerd met de gevolgen kanker. Haar vader krijgt darmkanker en niet lang daarna overlijdt hij. “Dan weet je niet zo goed wat doodgaan is. Ik had wel door dat hij er niet meer zou zijn”, vertelt Nadua. Een aantal jaren na het overlijden van haar vader krijgt haar moeder dezelfde diagnose. “Het is heel lastig om er niet aan te denken dat je het zelf ook gaat krijgen als allebei je ouders eraan zijn overleden.”

Sterker Dan Jij

“Mijn moeder zei op het laatst: maak er iets moois van. Dus dat is wat we gaan doen”, zegt Nadua. Samen met haar zus haalt ze kracht uit deze uitspraak. “Het heeft mij ook echt de motivatie gegeven om ernaar te kijken zoals ik er nu naar kijk.”

Bekijk het interview hieronder:

Beluister hier Sterker Dan Jij live vanuit de studio met Giel:

100 uur voor KWF

NPO Radio 2 steunt van maandag 6 t/m vrijdag 10 september de Collecteweek van KWF Kankerbestrijding met de actie 100 uur voor KWF. Een plaatje aanvragen kan via de NPO Radio 2-app en kost niets! Wil je toch een donatie doen ten behoeve van KWF Kankerbestrijding? Dat kan via KWF.nl.

Ster advertentie
Ster advertentie