100 uur voor KWF

Onderzoeker Anouk Hiensch: lichaamsbeweging bevordert het herstel van kanker

foto: Bullet-Ray van Olphen
  1. Nieuwschevron right
  2. Onderzoeker Anouk Hiensch: lichaamsbeweging bevordert het herstel van kanker

Anouk Hiensch is assistent professor PhD bij het UMC Utrecht. Ze is gepromoveerd op het gebied van lichaamsbeweging en vertelt bij Annemieke en Bart hoe dat het herstel van kanker bevordert.

Anouk Hiensch heeft in vier jaar tijd erg veel onderzoek gedaan. Een van haar bevindingen is het belang van het vermogen van iemand om met stress en problemen om te gaan. Mensen die goed met stress om kunnen gaan, sporten sneller. Mensen die minder goed met stress om kunnen gaan, zouden eigenlijk meer moeten sporten om hun genezing te bevorderen. Toch krijgen mensen met kanker nu niet standaard een beweegprogramma aangeboden. Om daar verandering in te brengen, moeten onderzoekers als Anouk met zorgverzekeraars en artsen om de tafel.

Quote

Zoiets simpels als bewegen heeft zoveel goede effecten op patiënten met kanker

Anouk Hiensch

Video niet beschikbaar

Anouk is dankbaar dat ze dit mooie onderzoek mag doen. Het belang ervan wordt bevestigd door patiënten die haar vertellen hoeveel baat ze hebben gehad bij het beweegprogramma. Maar om onderzoek te blijven doen, is geld nodig.

Geïnteresseerd naar deze bewegingsprogramma’s? Anouk tipt de websites van Onconet of KNGF voor meer info.

Video niet beschikbaar

100 uur voor KWF

NPO Radio 2 zet zich vanaf maandag 5 september 14.00 uur een week lang in voor KWF Kankerbestrijding. Tot en met vrijdag 9 september 18.00 uur maken vijf dj-teams 100 uur radio voor het goede doel en helpen zij collecteren tijdens de KWF Collecteweek. Wil je doneren en een plaat aanvragen? Klik hier voor meer informatie.

Ster advertentie
Ster advertentie