100 uur voor KWF

Carola's moeder weet sinds gisteren dat ze ongeneeslijk ziek is: 'Probeert juist te genieten'

foto: Emma Pot
  1. Nieuwschevron right
  2. Carola's moeder weet sinds gisteren dat ze ongeneeslijk ziek is: 'Probeert juist te genieten'

Nietsvermoedend bellen Jan-Willem en Jeroen met luisteraar Carola die Leef van André Hazes aanvraagt met een bijzonder verdrietige reden.

Carola vertelt: "Mijn moeder zit in een ziekteproces. Twee weken terug ging ze naar het ziekenhuis met pijn in haar heup voor een scan Nu is de bevestiging gekomen dat het uitgezaaide longkanker is." Carola en haar familie kregen gistermiddag dit vreselijke bericht en doktoren hebben laten weten niks meer voor de moeder van Carola te kunnen doen. "Bij de diagnose kanker houdt het leven niet op, maar probeer je juist te genieten." Een periode van afscheid nemen breekt aan. "Omdat ze niks meer kunnen doen, maar ze zich nog wel goed voelt, is het heel onvoorspelbaar. Het kan nog maanden duren, maar ook nog een jaar."

Luister hieronder het gesprek terug:

100 uur voor KWF

NPO Radio 2 zet zich vanaf maandag 5 september 14.00 uur een week lang in voor KWF Kankerbestrijding. Tot en met vrijdag 9 september 18.00 uur maken vijf dj-teams 100 uur radio voor het goede doel en helpen zij collecteren tijdens de KWF Collecteweek. Wil je doneren en een plaat aanvragen? Klik hier voor meer informatie.

Ster advertentie
Ster advertentie