100 uur voor KWF

Ongeneeslijk zieke Michiel maakte een liedje voor zijn vrouw en kinderen

foto: Michiel Schraven
  1. Nieuwschevron right
  2. Ongeneeslijk zieke Michiel maakte een liedje voor zijn vrouw en kinderen

De 43-jarige Michiel Schraven hoorde afgelopen december dat hij voor de derde keer kanker heeft, en niet meer beter zal worden. Hij schreef het nummer Dan Hou Ik Je Los voor zijn gezin.

Nadat hij op zijn 18e en 32e de ziekte al overwon, werd er nu op zijn 43e bij Michiel een zeldzame, ongeneeslijke vorm van kanker ontdekt. Zijn leven kan nu alleen nog maar verlengd worden door chemokuren. "Dat nieuws viel best wel zwaar, heel zwaar eigenlijk", vertelt Michiel bij Desiree. "Ik merk vooral dat ik veel met mijn omgeving bezig ben en niet zozeer met mezelf."

Dan Hou Ik Je Los

Michiel is vader van twee kinderen, Evi en Job, waardoor dit nieuws voor hem nog harder binnenkwam. "Het is heftig dat je dingen niet meer gaat meemaken, vooral als je nog jonge kinderen hebt", geeft hij aan. "Daarnaast voelt het toch als ouder dat je je kind hoort te beschermen en te verzorgen, maar je weet dat dat bij mij op termijn lastig gaat worden. Ik wil nu eigenlijk zo veel mogelijk met ze doen, nu dat nog kan."

Over het gevoel dat Michiel had bij de situatie maakte hij voor zijn vrouw en kinderen een liedje, Dan Hou Ik Je Los. "Het liedje gaat over dat ik mijn hele leven al jaag, zonder er bij stil te staan en te genieten van het moment", vertelt Michiel. De titel komt van de zin "Hou me los", die zijn dochter Evi tegen hem zei. "Waarschijnlijk heeft zij daar een hele ander betekenis bij dan die ik daar aan geef, maar voor mij betekende het: al moet je loslaten, zal ik altijd van je blijven houden.” Michiel draagt het liedje op aan zijn vrouw Marlien en zijn kinderen Evi en Job. Maar eigenlijk ook aan alle ouders met een vergelijkbare situatie.

Benieuwd naar het hele interview en het nummer van Michiel? Luister het fragment hieronder.

Michiel maakte een liedje voor zijn vrouw en kinderen

100 uur voor KWF

NPO Radio 2 zet zich vanaf maandag 5 september 14.00 uur een week lang in voor KWF Kankerbestrijding. Tot en met vrijdag 9 september 18.00 uur maken vijf dj-teams 100 uur radio voor het goede doel en helpen zij collecteren tijdens de KWF Collecteweek. Wil je doneren en een plaat aanvragen? Klik hier voor meer informatie.

Ster advertentie
Ster advertentie