100 uur voor KWF
BNNVARA

Milow verloor drummer Oscar aan de gevolgen van kanker

foto: Milow
  1. Nieuwschevron right
  2. Milow verloor drummer Oscar aan de gevolgen van kanker

Tijdens 100 uur voor KWF doet ook Giel zijn best om de QR-code van de KWF collecte zo veel mogelijk te laten scannen. Hij introduceert de QR-ketting, die na het ontvangen weer moet worden doorgestuurd. Een van de ontvangers is Milow.

De Belgische zanger Jonathan Ivo Gilles Vandenbroeck, beter bekend als Milow, maakte kanker van dichtbij mee. Toen de wereld in begin 2020 nog onbezonnen volop naar concerten ging, gaf Milow een concert in Carré. Het bleek niet alleen het laatste concert voor de pandemie, maar ook het laatste concert van hun drummer Oscar Kraal.

Oscar Kraal

Naast zijn werk in de band van Milow, speelde Kraal ook voor onder anderen Van Dik Hout, Frank Boeijen, Niels Geusebroek, Anouk en Candy Dulfers Funky Stuff.

In 2020 werd er alvleesklierkanker ontdekt bij Oscar, een vorm van kanker die vaak te laat wordt geconstateerd. In 2021 overleed de drummer aan de gevolgen van de ziekte.

100 uur voor KWF

NPO Radio 2 zet zich vanaf maandag 5 september 14.00 uur een week lang in voor KWF Kankerbestrijding. Tot en met vrijdag 9 september 18.00 uur maken vijf dj-teams 100 uur radio voor het goede doel en helpen zij collecteren tijdens de KWF Collecteweek. Wil je doneren en een plaat aanvragen? Klik hier voor meer informatie.

Ster advertentie
Ster advertentie