100 uur voor KWF

Snelle: 'Kanker treft niet alleen personen zelf, maar ook hun geliefden'

foto: Emma Pot
  1. Nieuwschevron right
  2. Snelle: 'Kanker treft niet alleen personen zelf, maar ook hun geliefden'

Met een bezoek aan de Collectebus spreekt Snelle zijn steun uit voor 100 uur voor KWF. De zanger vertelt bij Wouter en Frank wat de Collecteweek voor hem betekent.

Lars Bos, beter bekend als Snelle, stapt woensdagavond in de buurt van Zwolle op de Collectebus. De zanger en rapper spreekt bij Wouter en Frank zijn steun voor de Collecteweek van KWF Kankerbestrijding uit.

Partners en nabestaanden

"Mijn oma heeft vijftien jaar lang longkanker gehad. Uiteindelijk had ze uitzaaiingen in haar hersenen, waaraan ze overleed", vertelt Snelle. Naast de impact die de ziekte op zijn oma had, zag hij ook hoe het leven van zijn opa veranderde. "Kanker hebben doet niet alleen iets met die persoon zelf, maar ook met hun geliefden. Mijn opa heeft vijftien jaar voor iemand gezorgd, en ook dat is heel heftig."

Daarom vindt Snelle het belangrijk dat KWF niet alleen zorg draagt voor mensen met de ziekte, maar ook met hun partners en de nabestaanden van mensen die aan de ziekte overleden.

Bekijk het hele gesprek hieronder:

100 uur voor KWF

NPO Radio 2 zet zich vanaf maandag 5 september 14.00 uur een week lang in voor KWF Kankerbestrijding. Tot en met vrijdag 9 september 18.00 uur maken vijf dj-teams 100 uur radio voor het goede doel en helpen zij collecteren tijdens de KWF Collecteweek. Wil je doneren en een plaat aanvragen? Klik hier voor meer informatie.

Ster advertentie
Ster advertentie