100 uur voor KWF

Sjoerdtje: ‘De scheidslijn tussen wel en niet overleven is zo dun’

foto: Eigen foto
  1. Nieuwschevron right
  2. Sjoerdtje: ‘De scheidslijn tussen wel en niet overleven is zo dun’

Een van de vele luisteraars die tijdens 100 uur voor KWF een donatie deed en een plaat aanvroeg was Sjoerdtje. Zij vertelt over haar zoon Jeroen, die op jonge leeftijd botkanker kreeg, en zijn goede vriend Luke.

Jeroen, de zoon van Sjoerdtje (zie foto bovenaan het artikel) kreeg op 15-jarige leeftijd de diagnose botkanker, vertelt ze aan Jan-Willem en Jeroen. Na die diagnose ging hij een zwaar traject in, met chemokuren en een operatie. In die periode ontmoette hij Luke op een vakantiekamp voor kinderen met kanker.

De scheidslijn

“Ze hadden dezelfde vorm van kanker, botkanker”, vervolgt Sjoerdtje, wiens zoon en Luke eenzelfde behandeling kregen. “Aan het eind van de rit blijkt dat de scheidslijn tussen het wel en niet overleven heel dun is. Mijn zoon is afgelopen juli 21 jaar geworden, is bezig met z’n opleiding tot verpleegkundige. Luke heeft het niet overleefd, die is op 18-jarige leeftijd overleden.”

foto: Eigen foto

Luke overleed op 18-jarige leeftijd aan de gevolgen van botkanker

Om de herinnering aan Luke te eren, vraagt Sjoerdtje Uncharted van Kensington aan. “Toen ik het liedje voor het eerst hoorde, dacht ik: dit gaat over het ergste wat je als ouder kan overkomen – dat je kind ernstig ziek wordt. Als ik dit nummer hoor, moet ik altijd aan Luke denken.”

Bekijk het hele gesprek hieronder:

100 uur voor KWF

NPO Radio 2 zet zich vanaf maandag 5 september 14.00 uur een week lang in voor KWF Kankerbestrijding. Tot en met vrijdag 9 september 18.00 uur maken vijf dj-teams 100 uur radio voor het goede doel en helpen zij collecteren tijdens de KWF Collecteweek. Wil je doneren en een plaat aanvragen? Klik hier voor meer informatie.

Ster advertentie
Ster advertentie