100 uur voor KWF

André van Duin hield diagnose verborgen: ‘Je wordt meteen een zielig iemand’

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. André van Duin hield diagnose verborgen: ‘Je wordt meteen een zielig iemand’

André van Duin werd de afgelopen jaren meerdere keren geconfronteerd met kanker. Hij verloor zijn echtgenoot Martin aan de ziekte, en kreeg zelf ook de diagnose darmkanker. Van Duin vertelt erover bij Jan-Willem Start Op.

Anderhalf jaar geleden verliest André van Duin zijn man, Martin Elferink, aan de gevolgen van botkanker. Een aantal maanden later blijkt hij zelf ook de ziekte te hebben. Toch houdt Van Duin lang verborgen dat hij darmkanker heeft: “Je wordt meteen een zielig iemand als je dat gaat vertellen”, zegt hij.

Geheim laatje

Toch blijft Van Duin positief: “Je probeert er het beste van te maken.” Jan-Willem: “Alsof je een extra laatje in je lijf hebt zitten waar je het bestaan niet vanaf wist, waar dan toch een dosis kracht zit.”

Bekijk het volledige gesprek hieronder:

Video niet beschikbaar

100 uur voor KWF

NPO Radio 2 steunt van maandag 6 t/m vrijdag 10 september de Collecteweek van KWF Kankerbestrijding met de actie 100 uur voor KWF. Een plaatje aanvragen kan via de NPO Radio 2-app en kost niets! Wil je toch een donatie doen ten behoeve van KWF Kankerbestrijding? Dat kan via KWF.nl.

Ster advertentie
Ster advertentie