Annemiekes A-Lunch
AVROTROS

Jack Poels vertelt over het nieuwe Rowwen Hèze album Onderaan Beginne

  1. Nieuwschevron right
  2. Jack Poels vertelt over het nieuwe Rowwen Hèze album Onderaan Beginne

Vandaag verschijnt het nieuwe Rowwen Hèze album Onderaan Beginne. Zanger Jack Poels vertelt erover bij Annemiekes A-Lunch.

"Onderaan Beginne" is eigenlijk een beetje het motto van Rowwen Hèze en van het zuiden van Nederland (onderaan Nederland). Zo zorgde het optreden van de band op Pinkpop in 1992 voor hun grote doorbraak bij de rest van het land. Ook staat Onderaan Beginne voor de overtuiging dat als je een nieuwe stap zet, je altijd hard moet werken en onderaan de ladder begint.

Opgenomen in coronatijd

Het album is opgenomen tijdens de coronacrisis, wat ervoor zorgde dat het opnameproces er anders uit zag dan normaal, aldus Jack. De liedjes zijn thuis geschreven (weliswaar nu met iets meer rust, omdat er geen optredens waren). Het opnemen in de studio in Haarlem vergde wel wat meer logistieke planning. Er was een maximum van 3 personen toegestaan, waardoor de band steeds in kleine groepjes, los van elkaar, de verschillen partijen heeft opgenomen. Dat ging uiteindelijk prima, al was het volgens de zanger wel weer even oefenen om de nieuwe tracks als één geheel met elkaar te spelen.

Luister het hele gesprek met Jack Poels hieronder.

Jack Poels vertelt over het nieuwe Rowwen Hèze album Onderaan Beginne

Annemiekes A-Lunch

Je hoort Annemiekes A-Lunch met Annemieke Schollaardt iedere werkdag tussen 12.00 en 14.00 uur op NPO Radio 2.

Omslagfoto: Persfoto Rowwen Hèze

Ster advertentie
Ster advertentie