Annemiekes A-Lunch
AVROTROS

Stichting VluchtelingenWerk NL organiseert bijzonder evenement

  1. Nieuwschevron right
  2. Stichting VluchtelingenWerk NL organiseert bijzonder evenement

Prominent in Annemiekes A-Lunch zijn vrijdag Khaled Al Shareef en Achmed Oso, met Stichting VluchtelingenWerk reizen zij Nederland door om te praten met mensen over de situatie van vluchtelingen.

Aanstaande zondag is het Wereldvluchtelingdag, Stichting VluchtelingenWerk Nederland heeft dan een evenement georganiseerd met de bedoeling dat er meer contact komt tussen vluchtelingen en mensen die niet zoveel weten van hun situatie. Normaal gesproken zou dat zijn onder het mom van ‘Bakkie Doen’, op stations of andere gelegenheden, maar bijeenkomsten zijn nog steeds niet mogelijk.

To go een Bakkie Doen

Gelukkig is daar een oplossing! Er is een busje geregeld waardoor je overal en nergens een bakkie kunt doen. Khaled Al Shareef, student Natuurkunde (vluchtte in 2015 naar Nederland) en Achmed Oso, modeontwerper (vluchtte 20 jaar geleden), rijden vandaag rond en komen ook langs bij NPO Radio 2. Annemieke spreekt ze bij het busje. Wat is het doel van vandaag? En wat zijn hun ervaringen als voormalig vluchteling in Nederland? Je hoort hun indrukwekkende verhaal in de video:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Annemiekes A-Lunch

Je hoort Annemiekes A-Lunch met Annemieke Schollaardt iedere werkdag tussen 12.00 en 14.00 uur op NPO Radio 2.

Omslagfoto: AVROTROS

Ster advertentie
Ster advertentie