Annemiekes A-Lunch
AVROTROS

Cornald Maas reageert op veiligheidsrisico voor Marion Koopmans op Oerol

foto: AVROTROS
  1. Nieuwschevron right
  2. Cornald Maas reageert op veiligheidsrisico voor Marion Koopmans op Oerol

Op Terschelling is festival Oerol begonnen en daarom is er vanaf vanavond eindelijk weer Opium op Oerol met Cornald Maas. De presentator belt Prominent in tijdens de A-Lunch.

Twee jaar lang kon Oerol alleen in digitale vorm plaats vinden, maar sinds afgelopen weekend is het theater- en muziekfestival eindelijk weer in volle gang bezig, live op Terschelling.

Bezoek Marion Koopmans geannuleerd wegens serieuze dreiging

Cornald Maas presenteert Opium op Oerol en heeft elke dag iemand te gast. Zo zou ook wetenschapper Marion Koopmans komende woensdag voor Opium het festival bezoeken. De viroloog zou naar een voorstelling gaan die wetenschappelijke resultaten koppelt aan theater, maar vanwege een veiligheidsrisico is in samenspraak met de politie besloten dat haar bezoek geannuleerd wordt.

Quote

Het is van de zotte dat een wetenschapper niet in haar vrije tijd naar een cultureel festival kan afreizen omdat er een dreiging boven haar hoofd hangt. Dat vind ik op z’n zachtst gezegd zorgelijk.

Cornald Maas over dreiging voor Marion Koopmans

Ter vervanging voor Koopmans zijn Rik van de Westelaken en Splinter Chabot uitgenodigd. Ook NPO Radio 2-DJ Carolien Borgers is op Terschelling aanwezig om Oerol voor Opium te ontdekken. Je ziet Cornald en Carolien met Opium op Oerol van 13 t/m 17 juni om 19.10 uur bij AVROTROS op NPO 2.

Annemiekes A-Lunch

Je hoort Annemiekes A-Lunch met Annemieke Schollaardt iedere werkdag tussen 12.00 en 14.00 uur op NPO Radio 2.
Ster advertentie
Ster advertentie