Annemiekes A-Lunch
AVROTROS

Paul Ruigrok onderzoekt true-crime verhaal in podcast Het Geheim van Wijsman

foto: Omslagfoto Het Geheim van Wijsman
  1. Nieuwschevron right
  2. Paul Ruigrok onderzoekt true-crime verhaal in podcast Het Geheim van Wijsman

Op oudjaarsdag 2021 verschenen de eerste twee afleveringen van de nieuwe NPO Radio 1 podcast Het Geheim van Wijsman, Annemieke belt vandaag met een van de makers!

Journalist Paul Ruigrok, bekend van Andere Tijden, is samen met Maartje van de Kamp (Nationaal Archief) de geschiedenis ingedoken. Ze bespraken een goed bewaard gebleven dossier en besloten hier een podcast van te maken: Het Geheim van Wijsman. Jacques Wijsman was een jonge advocaat die op oudjaarsdag in 1921 op lugubere wijze is vermoord toen hij in de trein richting Den Haag Hollands Spoor zat.

Dit dossier is extra bijzonder omdat het heel veel informatie bevat, zelfs de kogels die het leven hebben genomen van de advocaat zijn bewaard gebleven. Maar nog onduidelijk is wie verantwoordelijk is, en waarom Jacques is neergeschoten. Paul en Maartje hebben voor de podcast o.a. een dag in de trein gezeten met een kopie van het dossier op schoot, in de podcast nemen ze je mee tijdens deze reis door de geschiedenis - op zoek naar antwoorden.

Video niet beschikbaar

Annemiekes A-Lunch

Je hoort Annemiekes A-Lunch met Annemieke Schollaardt iedere werkdag tussen 12.00 en 14.00 uur op NPO Radio 2.

Ster advertentie
Ster advertentie