Annemiekes A-Lunch
AVROTROS

Irene Moors gymt met ouderen tijdens Nationale Balkon Beweegdag

  1. Nieuwschevron right
  2. Irene Moors gymt met ouderen tijdens Nationale Balkon Beweegdag

De Prominent Aanwezig bij Annemieke is vandaag Irene Moors. Ze vertelt over de Nationale Balkon Beweegdag, in het leven geroepen om ouderen meer te laten bewegen.

De Nationale Balkon Beweegdag is vorig jaar tijdens de lockdown ontstaan en kreeg dit jaar een vervolg. De inschrijvingen waren verdubbeld: in totaal hebben 10.000 ouderen op 400 locaties meegedaan met het initiatief.

Ouderen blij om elkaar weer te zien

Irene Moors vertelde over de (ondanks de draaiorgelmuziek) gezellige ochtend. Vanwege de vaccinaties en de versoepelingen was er nu iets meer ruimte, waardoor er niet alleen op het balkon, maar ook op veldjes gegymd kon worden. In het kader van de vereenzaming was dat erg mooi meegenomen; de ouderen waren erg blij dat ze elkaar weer even kunnen opzoeken.

Irene vult hele lijst met muziekvragen in

Iedere gast krijgt van Annemieke een lijst met muziekvragen waar ze één vraag uit mogen kiezen. Irene was lekker enthousiast en heeft maar liefst alle vragen ingevuld, wat Annemieke natuurlijk erg leuk vond. Zo draait Irene Moors Mariah Carey als ze zeker weet dat er niemand anders meeluistert, en zou ze graag Maan willen zijn:

Annemiekes A-Lunch

Je hoort Annemiekes A-Lunch met Annemieke Schollaardt iedere werkdag tussen 12.00 en 14.00 uur op NPO Radio 2.

Omslagfoto: Annemieke van der Togt/ Roy Beusker Fotografie

Ster advertentie
Ster advertentie