Annemiekes A-Lijst
AVROTROS

Annemieke loopt mee in het Antoni van Leeuwenhoekziekenhuis

  1. Nieuwschevron right
  2. Annemieke loopt mee in het Antoni van Leeuwenhoekziekenhuis

Voor de NPO Radio 2 Collecteweek loopt Annemieke de hele dag mee in het Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis, ook wel bekend als het Nederlands Kanker Instituut.

Deel 1: Meelopen bij het Nederlands Kanker Instituut

Annemieke loopt een dag mee met onderzoeker Wilbert Zwart. Hij is bioloog en doet op dit moment onderzoek naar borst- en prostaatkanker. Het geld dat deze week door alle collectes wordt opgehaald wordt ingezet voor onderzoek, wat ongelofelijk belangrijk is en tot baanbrekende resultaten kan leiden.

Deel 2: Een rondleiding door het laboratorium

Het laboratorium van het Anotoni van Leeuwenhoekziekenhuis trekt ook onderzoekers uit het buitenland aan en verricht onderzoek van hoog niveau. Wilbert geeft Annemieke een rondleiding door het lab en laat zien wat er allemaal komt kijken bij het onderzoek naar kanker.

Deel 3: Onderzoek en ziekenhuis onder één dak

Nadat Wilbert zijn moeder verloor aan borstkanker, is hij bioloog geworden bij het Nederlands Kanker Instituut. Het Antoni van Leeuwenhoekziekenhuis is een onderzoeksinstituut en ziekenhuis in één. Daarmee proberen ze de patiënten de best mogelijke behandeling te geven die er te bieden valt.

Ster advertentie
Ster advertentie