Annemiekes A-Lijst
AVROTROS

A-Lijst: Alle 13 Fossiel

  1. Nieuwschevron right
  2. A-Lijst: Alle 13 Fossiel

Ieder weekend is Annemieke op zoek naar nummers in een bepaald thema. Afgelopen zaterdag was dat Alle 13 Fossiel!

Zaterdag vond een internationaal symposium over ‘Chalk & Flint’ (kalk- en vuursteen) plaats! Tijdens dit evenement werd een wervel van een plesiosauriër gepresenteerd. Het fossiel is gevonden in een gangenstelsel bij Sibbe (Maastricht) en het blijkt zo’n 67 miljoen jaar oud te zijn! Het onderzoek werd gedaan door Feiko Miedema, student aan de Universiteit Utrecht in samenwerking met Eric Mulder, curator bij Natura Docet Wonderryck. Hoe koppel je dit bijzondere verhaal aan de muziek? Nou! Fossielen bestaan ook in de popindustrie. Annemieke gaat met de luisteraars op zoek naar platen van oude (het liefst nog actieve) artiesten!

Alle 13 Fossiel!

Cher, Golden Earring, Paul McCartney… Dit was Alle 13 Fossiel!

Een bijzondere vondst

Aan de telefoon: Eric Mulder, curator bij Natura Docet Wonderryk Twente. Waarom is dit nou zo’n speciale ontdekking? Eric verteld het!

Iedere zaterdag en zondag hoor je een nieuwe Alle 13... Heb je een goede ingeving voor de lijst? Of wil je gewoon een lekker nummer aanvragen voor de A-Lijst op vrijdag, zaterdag of zondag? Dat kan door te appen naar de gratis NPO Radio 2 app!

Ster advertentie
Ster advertentie