Aan de Slag!
AVROTROS

Barts Classic Track NL #13: Dotan - 'Home'

  1. Nieuwschevron right
  2. Barts Classic Track NL #13: Dotan - 'Home'

In Barts Classic Track #13 praat Bart met Dotan. Hoe kijkt de zanger na alle commotie terug op de beginperiode van zijn carrière?

Na een moeilijke periode is Dotan weer terug met nieuwe muziek, een tour en een herziende kijk op het leven. In een openhartige Classic Track met Bart vertelt de zanger over het ontstaan van zijn grootste hit, ‘Home’ (#796 in de Top 2000), en waarom hij in die beginperiode van zijn carrière bepaalde keuzes heeft gemaakt.

Quote

Als je me vraagt: als ik het terug kon draaien, had ik dan bepaalde dingen niet gedaan? Dan natuurlijk had ik het niet gedaan.

Dotan

Dotan doet ook een boekje open over het opnameproces van 'Home'. Zo was het nummer in eerste instantie eigenlijk bedoeld als een dancetrack, en is één van de stemmen die je hoort Eloi van Kensington.

Quote

Uiteindelijk hebben we voor deze track ook nog een paar bevriende muzikanten gevraagd, en daar zat bijvoorbeeld een Eloi tussen, van Kensington.

Dotan

Uitgebreide podcast

De Classic Track-video met Dotan duurt 7 minuten en gaat voornamelijk over het onstaan van 'Home'. Wil je de uitgebreide podcast horen, waarin Dotan openlijk vertelt over de situatie met de vele nepaccounts, scroll dan verder naar beneden.

Bekijk hier Barts Classic Track NL #13: Dotan - 'Home'

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Podcast

De uitgebreide versie van het gesprek met Dotan kun je terug luisteren in Barts Classic Track: De Podcast. De half uur durende podcast is te vinden op iTunes, Stitcher, nporadio2.nl/podcasts, in de NPO Radio 2-app en op Spotify:


Meer Classic Tracks video's van Bart vind je op zijn Facebook-pagina en in de YouTube-playlist Barts Classic Track NL.

Ster advertentie
Ster advertentie