Aan de Slag!
AVROTROS

Bart krijgt live de uitslag van zijn gehoortest

  1. Nieuwschevron right
  2. Bart krijgt live de uitslag van zijn gehoortest

KNO-arts Dennis Kox is te gast in Aan De Slag! om te praten over het gevaar van te hard geluid.

Na een bezoek aan een concert van Green Day was Bart benieuwd hoe het met zijn gehoor gesteld was. In 2000 heeft hij voor het laatst een test gedaan. Wat zou het harde volume op zijn koptelefoon en al die bezoeken aan te luidde concerten met zijn gehoor gedaan hebben? KNO-arts Dennix Kox kwam langs met de uitslag van Barts test en met een aantal goede adviezen.

Voor altijd een piep in je oren

Het kan ineens gebeuren: voor altijd een irritante piep in je oren na het bezoeken van een concert waar het volume te hard stond. KNO-arts Dennis Kox vertelt over ernstige gevallen waarbij mensen zelfs zichzelf het leven hebben ontnomen omdat ze niet meer van die piep afkwamen.

Veel luisteraars reageerden met verhalen over gehoorbeschadiging. Zo ook luisteraar Bas, die sinds een paar jaar ook een piepje in zijn oren heeft. Sindsdien luistert hij altijd met oordoppen.

De hoortest van Bart

Bart had rechts al een kleine gehoorbeschadiging. 17 jaar later is ook het geluid aan de linkerkant slechter geworden. Bart heeft het volume van zijn koptelefoon echt zo hard staan, dat het bij andere mensen pijn doet als ze 'm opzetten. Hij gaat nu proberen om het volume een week lang een stuk zachter te zetten:

Drie tips om gehoorbeschadiging te voorkomen:

We willen je nog even drie tips meegeven.

  1. De belangrijkste: gebruik oordoppen!
  2. Die hele goedkope oordoppen werken niet goed, maar voor €25,- heb je al een goede set oordoppen.
  3. Doe je oordoppen voor het concert al in, dan heb je ook niet het idee dat je de beleving mist. Dit heb je vaak wel als je ze tijdens het concert pas in doet.
Ster advertentie
Ster advertentie