Aan de Slag!
AVROTROS

Terugblik: Koning Willem-Alexander speelt Top 2000 Shuffle

  1. Nieuwschevron right
  2. Terugblik: Koning Willem-Alexander speelt Top 2000 Shuffle

Koning Willem-Alexander was eind 2019 op werkbezoek bij de NPO om Nederland te feliciteren met 100 jaar radio. Bart Arens ontving de koning in onze studio en speelde samen met hem een onvergetelijke editie van de Top 2000 Shuffle!

In de Top 2000 Shuffle bepaalt de luisteraar welke track uit de lijst der lijsten aan of uit gaat. De koning refereerde in zijn kersttoespraak in 2017 al aan de Top 2000 en hij hoeft dan ook niet lang na te denken als Bart hem vraagt om mee te spelen: "Ja natuurlijk."

'Ik kan U2 niet uitzetten'

Na een korte instructie weet de koning precies wat hij moet doen en kan het spel beginnen. En al snel blijkt een plaat kiezen moeilijker dan gedacht. Guns 'N Roses, Spice Girls en Otis Redding komen voorbij zonder te worden uitgekozen: "Het is lastig, want je weet niet wat hierna komt. Ik vind het gewoon leuk om ze allemaal te horen," aldus Willem-Alexander.

Als Bart de vierde keuze 'Ordinary Love' van U2 instart kan de koning niets anders doen dan 'aan' roepen: "Ik kan U2 niet uitzetten. Dit moet aan", aldus Willem-Alexander. Hij heeft iets met de Ierse rockband. "Ik vind het heerlijke muziek. Ik ben een paar keer bij een concert geweest, zowel hier in Nederland als in het buitenland."

Maar blijft de koning bij deze keuze als hij de vijfde plaat hoort...

Kijk hieronder de beelden van de Top 2000 Shuffle.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Aan De Slag!

Je hoort Bart Arens elke werkdag van 09.00 tot 12.00 uur met Aan De Slag! op NPO Radio 2.

Foto omslag: NPO Radio 2

Ster advertentie
Ster advertentie