Aan de Slag!
AVROTROS

Barts Blog: Concertverslag Billy Joel in Dublin

  1. Nieuwschevron right
  2. Barts Blog: Concertverslag Billy Joel in Dublin

Ben aan het nagenieten van een weekendje Dublin. Met als hoogtepunt: het concert van Billy Joel. Een korte samenvatting:

Het derde nummer van z’n concert in het Aviva stadion was ‘The Entertainer’, en dat vat Billy het beste samen. Het publiek eet uit z’n hand, vooral door het gemak waarmee ‘ie de 51.000 toeschouwers toespreekt. Hij behandelt moeiteloos verzoekjes alsof ‘ie in een kleine kroeg staat en maakt grappen alsof ‘ie een late night show op TV presenteert. “I’m 69 now! I used to like that number!”.

Liever balads dan radiohits

Het geluid in het stadion is te schel, te hard en bevat teveel galm maar een paar oordoppen doen wonderen. Billy is vrijwel de hele show goed bij stem, bij twee rustige nummer verrassend ineens genoeg verre van. Maar dat zijn gelukkig niet mijn favorieten. Dat zijn wel ‘New York State Of Mind', 'Scenes From An |talian Restaurant' en ‘Vienna', en die staan alledrie op de set list. Als Billy het publiek meerdere keren laat kiezen uit twee nummers wordt duidelijk dat de fans ook speciaal voor de balads gekomen zijn. Ze horen ze veel liever dan de radiohits.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Kippenvel. Overal!

Maarrr… het hoogtepunt van de avond is zonder twijfel ‘Piano Man’. Het nummer heeft iets magisch. Dat de top10 notering uit de Top 2000 een grote classic was wist ik, maar wat dit nummer met het publiek doet op deze avond is bizar. Bij een ondergaande zon wanen 51.000 bezoekers zich in de piano bar waar Billy over zingt en zingen de wals -begeleid door een biertje- unaniem mee. Uit volle borst. Kippenvel. Overal!

Ster advertentie
Ster advertentie