Aan de Slag!
AVROTROS

Richard en Maxime zijn de Nederlandse motor achter het Eurovisie Songfestival

foto: AVROTROS
  1. Nieuwschevron right
  2. Richard en Maxime zijn de Nederlandse motor achter het Eurovisie Songfestival

Het Songfestival mag dit jaar dan in Italië plaatsvinden, maar achter de schermen lopen Nederlanders rond. Richard en Maxime hebben als stage en contest manager een flinke inbreng in wat er in Turijn op het podium gebeurt.

Bart Arens spreekt in Turijn, waar hij deze week met Aan De Slag! is neergestreken, met Richard en Maxime. Ze zijn in Italië actief voor het Eurovisie Songfestival als stage en contest manager. Het duo werkte vorig jaar voor de editie van de zangwedstrijd in Rotterdam, en mag dat nu in Italië herhalen.

Formule 1 bandenwissel

Als stage manager moet Richard binnen 40 seconden het podium klaar krijgen voor de volgende act. "We rennen met een team van 40 á 50 personen het podium op", vertelt hij. "Je moet het zien als een bandenwissel bij de Formule 1. We moeten het allemaal in die 40 seconden doen."

Maxime is contest manager, waardoor ze verantwoordelijk is voor de veertig deelnemende acts op het Songfestival. "Hun drie minuten op het podium, dat regel ik", vertelt ze. Een uitdagende klus, zeker wanneer een land een ingewikkelde podiumact stuurt, zoals Armenië. "Die sluiten de eerste halve finale af. Toen die keuze werd gemaakt, kregen we er veel kritiek op. Armenië heeft best een rustig liedje, dus mensen vonden het geen afsluiter. Maar die mensen wisten nog niet wat zij meenamen, en dat wisten wij wel. Ik ben er niet zenuwachtig voor, maar ik wil gewoon heel graag dat het goed gaat."

Bekijk het hele gesprek hieronder:

Video niet beschikbaar

Aan De Slag! live vanuit Turijn

Je hoort Bart Arens van maandag 9 mei t/m vrijdag 13 mei live vanuit Turijn met Aan de Slag! op NPO Radio 2.

Ster advertentie
Ster advertentie