Aan de Slag!
AVROTROS

Jeangu Macrooy over zijn Songfestival-inzending 'Grow'

  1. Nieuwschevron right
  2. Jeangu Macrooy over zijn Songfestival-inzending 'Grow'

Jeangu Macrooy mocht gisteren eindelijk zijn Songfestival-inzending 'Grow' met de wereld delen. Hoe is het nu met hem? En wat kan hij meer over het nummer vertellen? Bart belde de zanger op in Aan De Slag!

Hoe was het om het nummer zo lang geheim te houden? "Het was heel moeilijk. Ik kan eigenlijk heel slecht geheimen bewaren. Het was dus wel een uitdaging", vertelt Jeangu aan Bart.

'Ik heb hier wel meer vrijheid gevonden'

Het nummer is heel persoonlijk voor de zanger. Hij heeft flink wat keuzes gemaakt om zijn draai te vinden in het leven. Zo is hij een paar jaar geleden van Suriname naar Nederland verhuisd. Had dat ermee te maken dat hij meer zichzelf kon zijn in Nederland? "Ook wel. Ik kwam voor de muziek, omdat ik wilde kijken of ik goed genoeg was om het te maken. Daarnaast speelde ook mee dat ik in Suriname in de kast zat. Hier kon ik een stuk vrijer mezelf zijn. Ik heb hier wel meer vrijheid gevonden."

Highs en lows

In het nummer 'Grow' komt de zin God knows I've tried to hold it all together voor. Wat bedoelt hij daar precies mee? "Het gaat over een periode in mijn leven waarbij ik eigenlijk erachter kom dat het leven geen aanleiding heeft. Ik was daarover verdrietig en boos. Ik dacht: 'Ik doe mijn best, maar alles gaat te snel'. Ik wist gewoon even niet meer wat ik moest doen en wat ik wilde", aldus Jeangu. "Uiteindelijk gaat het ook over het accepteren daarvan. Dat je door alle highs en lows dat je er ook sterker uitkomt aan de andere kant."

Tijdens het Eurovisie Songfestival zal Bart hem een week lang volgen vanuit Rotterdam. Wat verwacht Jeangu in de aankomende weken allemaal nog te doen? Je hoort 't hieronder:

Aan De Slag!

Je hoort Aan De Slag! iedere werkdag van 09:00 tot 12:00 uur op NPO Radio 2.

Foto omslag: ANP

Ster advertentie
Ster advertentie