Aan de Slag!
AVROTROS

Lekker over muziek ouwehoeren met Alain Clark!

  1. Nieuwschevron right
  2. Lekker over muziek ouwehoeren met Alain Clark!

Twee jaar lang heeft Alain Clark in Los Angeles gewerkt aan zijn nieuwe album ‘Bad Therapy’. Het is uitgekomen op 24 november 2017.

Bad Therapy

Het nieuwe album gaat voornamelijk over relaties, en het gaat meerdere kanten op. Zo raakt het vorige en huidige relaties. “Liedjes zijn foto’s van een bepaald moment van je leven, een soort tijdcapsule.” Wanneer Alain een nummer live speelt kan hij het verhaal achter zo’n foto opnieuw vertellen op steeds andere manieren, het verhaal is niet minder waar omdat het langer geleden gebeurd is.

Empty Chair

De 5e track van het album, ‘Empty Chair’, gaat over een relatie die er niet meer is. De lege stoel in het nummer staat hier voor. “The sheets have been washed but they still smell of tears and perfume”. Het is belangrijk dat je in een liedje niet merkt dat er is gezocht naar woorden die rijmen. Nummers moeten heel verhalend en eerlijk zijn.

Jammin’!

Buiten de uitzending gingen Bart en Alain nog eventjes jammen op piano. Zo speelden ze onder andere ‘New York State of Mind’ van Billy Joel en 'Gypsy Woman' van Crystal Waters.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie