Aan de Slag!
AVROTROS

Barts Classic Track: Guus Meeuwis - 'Brabant'

  1. Nieuwschevron right
  2. Barts Classic Track: Guus Meeuwis - 'Brabant'

Samen met Guus Meeuwis en pianist en liedjesschrijver Jan-Willem Rozenboom ontleedt Bart één van Guus' grootste hits: 'Brabant'. Nu als uitgebreide podcast te beluisteren!

Wist je dat ‘Brabant' van Guus Meeuwis geïnspireerd is op Bach? Nog nooit gehoord? De korte video heb je misschien al gezien, maar er is nu ook een uitgebreide podcast van de Classic Track-opname met Guus! Die vind je vanaf nu op iTunes, Spotify, in de NPO Radio 2-app of op de NPO Radio 2-website.

Quote

Ik wilde eigenlijk gewoon naar huis, naar m'n café. Daar staan m'n vrienden en als ik daar aan kom brandt er nog licht.

Guus Meeuwis over zijn heimwee naar Brabant

Nooit hoog in de hitlijsten

Opmerkelijk genoeg heeft 'Brabant' nooit hoog in de hitlijsten gestaan, maar toch is het een van Guus' succesvolste nummers. Voor veel mensen is de track het officieuze volkslied van de provincie Brabant, tijdens concerten deinst iedereen (uit welke provincie dan ook) van links naar rechts met een biertje in de hand mee en de hit is niet meer weg te denken uit de hoogste regionen van de Top 2000.

Samen met zijn vaste componist Jan-Willem Rozenboom vertelt Guus ons hoe het nummer ontstaan is en worden de verschillende secties in de track stukje voor stukje onder de loep genomen. Inclusief de circusroffel!

Quote

In eerste instantie dachten we: daar willen we misschien juist een beetje van af.

Guus en Jan-Willem over het toevoegen van een kapel

Beluister nu de Classic Track podcast met Guus op iTunes, Spotify, Stitcher, de NPO Radio 2 app of op de NPO Radio 2 website.

Bekijk hier Barts Classic Track NL #7 over 'Brabant':

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

In Barts Classic Track NL, de Nederlandse spinoff van Barts Classic Tracks, bespreekt Bart samen met de artiest in kwestie hoe een nummer tot stand is gekomen en is opgebouwd. In de Wisseloord Studio's ontleden ze samen laagje voor laagje parels uit de Nederlandse muziekscene.

Meer Classic Track video's van Bart vind je op zijn Facebook-pagina, in de YouTube-playlist Barts Classic Track NL en in de YouTube-playlist Barts Classic Tracks.

Ster advertentie
Ster advertentie