Aan de Slag!
AVROTROS

Van gimmick naar radiohit: Bart bespreekt Ik Wou Dat Ik Jou Was met Veldhuis & Kemper

foto: AVROTROS
  1. Nieuwschevron right
  2. Van gimmick naar radiohit: Bart bespreekt Ik Wou Dat Ik Jou Was met Veldhuis & Kemper

In 2003 slaagden Remco Veldhuis en Richard Kemper erin om het meest gedraaide Nederlandstalige nummer van dat jaar te maken. Samen met hen bespreekt Bart de grote hit Ik Wou Dat Ik Jou Was, die ook in de jaren erna nog enorm veel werd gedraaid. Check hier Barts Classic Track NL #27.

Bart is weer achter het grote mengpaneel van de Wisseloord Studio gekropen om wederom een grote classic van eigen bodem onder de loep te nemen. Deze keer is dat Ik Wou Dat Ik Jou Was van Veldhuis & Kemper. Samen met Remco Veldhuis en Richard Kemper gaat Bart terug naar het jaar 2003 om het opnameproces van de mannen door te lopen. Wist je bijvoorbeeld dat het nummer overeenkomsten heeft met een klassiek stuk?

Gimmick

Aangezien Veldhuis & Kemper uit de cabaretwereld komen, was Ik Wou Dat Ik Jou Was in eerste instantie ook als gimmick ingestoken. Niet alleen qua tekst, maar ook qua zang en tempo. Producer Rob van Donselaar zorgde ervoor dat het liedje geschikt werd voor radio, wat eraan heeft bijgedragen dat het nummer jarenlang enorm veel is gedraaid. Tot onvrede van sommigen, en tot grote vreugde van anderen. Zo zijn er veel mensen uit de kast gekomen dankzij dit nummer, zo vertellen Veldhuis & Kemper:

Bekijk hier Barts Classic Track NL #27: Veldhuis & Kemper - Ik Wou Dat Ik Jou Was

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

De video is slechts een gedeelte van de opnames met Veldhuis & Kemper. De uitgebreidere podcast vind je onder de naam ‘Barts Classic Track’ op Apple Podcasts, Spotify en in de NPO Radio 2-app! Of luister hieronder:

#25 - Veldhuis & Kemper - Ik Wou Dat Ik Jou Was

Abonneer je op de podcast en luister ook gelijk de volledige opnames van onder andere Ilse DeLange, De Dijk, Armin van Buuren en Golden Earring!

Meer Classic Tracks video's van Bart vind je in de YouTube-playlist Barts Classic Track NL.

AAN DE SLAG!

Je hoort Bart Arens elke werkdag van 09.00 tot 12.00 uur met Aan De Slag! op NPO Radio 2.

Ster advertentie
Ster advertentie