Aan de Slag!
AVROTROS

Barts Classic Track: Ilse DeLange - 'So Incredible'

  1. Nieuwschevron right
  2. Barts Classic Track: Ilse DeLange - 'So Incredible'

Hoe is ‘So Incredible’ 10 jaar geleden ontstaan? Samen met Ilse DeLange ontleedt Bart deze Classic Track! Nu óók te beluisteren als podcast!

Ben je benieuwd naar meer behind the scenes verhalen van Ilse DeLange over ‘So Incredible’? Hoe ze bijvoorbeeld de track al volop draaide in de auto in Amerika voordat ‘ie uit was!? Er is naast de video nu óók een uitgebreide podcast van de Classic Track-opname met Ilse! Je kunt ‘m vinden op iTunes, Spotify, in de NPO Radio 2-app of de website.

Quote

Ik dacht echt: wat doe ik hier?!

Ilse DeLange over de opnamestudio in Zweden

In Classic Track NL #8 zit Bart samen met Ilse DeLange achter het mengpaneel van de Wisseloord Studio om haar hit 'So Incredible' te ontleden. Ilse vertelt onder andere over het opnameproces met Nate Campany en het producersduo MachoPsycho in Göteborg, Zweden, over het inzetten van meerdere lagen backingvocals en welke instrumenten ze zo mooi vindt in de track (en welke minder).

Quote

Dat vind ik echt zo'n krasviool. Daar springt het glazuur een beetje van de tanden af.

Ilse DeLange over de viool aan het begin van 'So Incredible'

Beluister nu de Classic Track podcast met Ilse op iTunes, Spotify, Stichter, de NPO Radio 2-app of op de NPO Radio 2 website.

Bekijk hier Barts Classic Track NL #8 over 'So Incredible':

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

In Barts Classic Track NL, de Nederlandse spinoff van Barts Classic Tracks, bespreekt Bart samen met de artiest in kwestie hoe een nummer tot stand is gekomen en is opgebouwd. In de Wisseloord Studio's ontleden ze samen laagje voor laagje parels uit de Nederlandse muziekscene.

Meer Classic Tracks van Bart vind je op zijn Facebook-pagina, in de YouTube-playlist Barts Classic Track NL en in de YouTube-playlist Barts Classic Tracks.

Ster advertentie
Ster advertentie