Aan de Slag!
AVROTROS

Barts Classic Track NL #35: Wolter Kroes - Ik Heb De Hele Nacht Liggen Dromen

foto: AVROTROS / Boy Schruiijer
  1. Nieuwschevron right
  2. Barts Classic Track NL #35: Wolter Kroes - Ik Heb De Hele Nacht Liggen Dromen

Na 23 jaar zingt Wolter Kroes nog steeds met 100% plezier één van z’n grootste hits Ik Heb De Hele Nacht Liggen Dromen; een track die bijna iedereen in de kroeg wel mee kan zingen. Maar hoe maak je zo’n hit?

In een andere setting dan normaal, speciaal ter gelegenheid van de Sterren NL Nederlandstalige Top 1000, ontleedt Bart Arens samen met Wolter Kroes, producer Giovanni Caminita en engineer Han Nuijten deze vrolijke meezinger.

Tomatensaus, basilicum en oregano

In geuren en kleuren vertelt producer Giovanni (ook bekend als tv-kok en bassist) welke saus hij over de verschillende laagjes in deze track heeft gegooid om ‘m goed tot smaak te brengen. Ook hoor je hoe engineer Han Wolter beter hielp articuleren, soms tot aan vermoeienis toe. En wat is toch dat plop-geluidje wat je de hele track lang op de achtergrond hoort? Je ziet en hoort het in deze nieuwe Barts Classic Track.

Bekijk hier de aflevering:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Uitgebreide Classic Track podcast

De video is slechts een gedeelte van de opnames. De uitgebreidere podcast over Ik Heb De Hele Nacht Liggen Dromen vind je onder de naam ‘Barts Classic Track’ op NPO Luister, Apple Podcasts, Spotify en in de NPO Radio 2-app! Of luister hieronder:

#33 - Wolter Kroes - Ik Heb De Hele Nacht Liggen Dromen - Barts Classic Track

Abonneer je op de podcast en luister ook gelijk de volledige opnames met onder andere Ilse DeLange, 2 Brothers On The 4th Floor, De Dijk, Armin van Buuren en Golden Earring!

Meer Classic Track video's van Bart vind je in de YouTube-playlist Barts Classic Track NL.

AAN DE SLAG!

Je hoort Bart Arens elke werkdag van 09.00 tot 12.00 uur met Aan De Slag! op NPO Radio 2.

Ster advertentie
Ster advertentie