Aan de Slag!
AVROTROS

Remona, de vrouw van de overleden Marc de Hond, over het belang van hoop

  1. Nieuwschevron right
  2. Remona, de vrouw van de overleden Marc de Hond, over het belang van hoop

Bart belt met Remona, de vrouw van de in juni overleden Marc de Hond. Zij vertelt over de laatste maanden van zijn ziekte, en over het belang van het hebben van hoop.

Bart praat met Remona over de laatste maanden van Marcs leven. Die periode is vastgelegd in een boek en in een documentaire, er zijn veel interviews met Marc, en Marc heeft onder andere verjaardagskaarten voor zijn kinderen achter gelaten. "Ontzettend mooi materiaal voor de kinderen", volgens Remona, want vaak zitten nabestaanden met vragen die ze hadden willen stellen of dingen die ze hadden willen weten. Maar wel erg dubbel, want toen gingen ze er nog vanuit dat alles goed zou komen.

De kracht van onderzoek

Waarom is doneren aan het KWF zo belangrijk volgens Remona? De hoop hebben dat er op den duur een medicijn komt, geeft zoveel kracht. Er moet nog steeds erg veel onderzoek gedaan blijven worden, en daar is geld voor nodig.

Quote

We hoopten het zo lang mogelijk te rekken, zodat er een medicijn zou zijn op het moment dat het er echt op aan zou komen. Hoop is heel belangrijk in zo'n proces.

Remona de Hond over het doen van onderzoek

Kijk hier het interview terug:

Video niet beschikbaar

Bart sloot het interview af met de track 'This Old Love' van Lior, een nummer dat voor Remona en Marc veel betekende.

NPO RADIO 2 COLLECTE DRIVE-IN

De NPO Radio 2 Collecte Drive-in begint maandag 31 augustus om 12.00 uur en duurt tot en met vrijdag 4 september 16.00 uur. Kijk voor meer informatie en antwoorden op veelgestelde vragen op onze speciale actiepagina.

Ster advertentie
Ster advertentie