Aan de Slag!
AVROTROS

Barts Classic Track NL #37: De Kast - In Nije Dei

foto: AVROTROS / Laura Olde Wolsink
  1. Nieuwschevron right
  2. Barts Classic Track NL #37: De Kast - In Nije Dei

In deze Classic Track duikt Bart samen met De Kast in het ontstaan van hun grootste hit: In Nije Dei!

Het liedje duurt vijf minuten, het is in het Fries én het is een live versie… Al deze componenten komen bij In Nije Dei samen en resulteren onverwachts in een landelijke radiohit. Het blijkt een unieke prestatie voor de mannen van De Kast.

Een lesje Frysk

De meeste niet-Friezen weten nog net dat “In Nije Dei” in het Nederlands “een nieuwe dag” betekent. Maar het lied blijkt vol met prachtige Friese teksten te zitten die voor de band, en met name voor bassist Sytse Broersma, een dubbele betekenis hebben gekregen.

Stratenmakersbus

Ook blijkt er bewust of onbewust door veel fans een verkeerde tekst te worden gezongen in het refrein én hebben ze veel avonturen beleefd met een ietwat uit de kluiten gewassen stratenmakersbus: “Als we tegenwind hadden, moesten we twee uur eerder weg,” vertelt zanger Syb van der Ploeg.

Bekijk de Classic Track video met De Kast hieronder:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Uitgebreide Classic Track podcast

Bovenstaande video is slechts een gedeelte van de opnames. De uitgebreidere podcast over In Nije Dei vind je onder de naam ‘Barts Classic Track’ op NPO Luister, Apple Podcasts, Spotify en in de NPO Radio 2-app! Of luister hieronder:

#35 - De Kast - In Nije Dei - Barts Classic Track

Abonneer je op de podcast en luister ook gelijk de volledige opnames met onder andere Ilse DeLange, 2 Brothers On The 4th Floor, De Dijk, Armin van Buuren en Golden Earring!

Meer Classic Track video's van Bart vind je in de YouTube-playlist Barts Classic Track NL.

AAN DE SLAG!

Je hoort Bart Arens elke werkdag van 09.00 tot 12.00 uur met Aan De Slag! op NPO Radio 2

Ster advertentie
Ster advertentie