Aan de Slag!
AVROTROS

Opmerkelijke stemfeitjes over de eerste halve finale van het Songfestival

  1. Nieuwschevron right
  2. Opmerkelijke stemfeitjes over de eerste halve finale van het Songfestival

De eerste halve finale van het Songfestival zit erop! Via de Songfestival-app kunnen kijkers de acts beoordelen op lied, outfit en performance. En daar kwamen opmerkelijke stemfeitjes uit!

Wij Nederlanders zijn in ieder geval ontzettend kritisch op de andere deelnemende landen. Het gemiddelde cijfer dat is gegeven via de app is een 5,9. Het enige land dat van de app-gebruikers een cijfer boven de 7 kreeg was Malta.

Mata Hari-stemmers uit Friesland

Na Malta kan ook Azerbeidzjan op de meeste bijval vanuit Nederland rekenen. Het nummer 'Mata Hari' van Azerbeidzjan is geschreven door een Nederlander en dat zal de score zeker ten goede zijn gekomen. Mata Hari was een Friese spion en dat detail is goed terug te zien in de cijfers: de hoogste cijfers voor dit nummer zijn afkomstig uit Friesland.

België-stemmers uit Zeeland

België haalde overigens nog wel net een voldoende in de app, waarbij de Zeeuwen de hoogste cijfers toekenden. De Zeeuwse steun zal vast te maken hebben met dat Geike Arnaert van Hooverphonic mee heeft gezongen in Zoutelande van BLØF.

Wil je zelf ook de acts beoordelen? Download dan de Songfestival-app en beoordeel donderdag en zaterdag alle acts op lied, outfit en performance!

Aan De Slag

Je hoort Aan De Slag iedere werkdag tussen 09.00 en 12.00 uur op NPO Radio 2.

Eurovisie Songfestival 2021

Van dinsdag 18 mei tot en met zaterdag 22 mei vindt het Eurovisie Songfestival 2021 plaats in Ahoy, Rotterdam en NPO Radio 2 brengt dagelijks verslag uit. Luister ook naar De Officiële Songfestival Podcast en kijk naar Bureau Eurovisie.

Internationale Songfestival Top 50

De Internationale Songfestival Top 50 wordt op de finaledag van het Eurovisie Songfestival op 22 mei uitgezonden tussen 12.00 en 16.00 uur, gepresenteerd door Paul en Cielke vanuit Ahoy, Rotterdam.

Foto omslag: Ben Houdijk

Ster advertentie
Ster advertentie