Aan de Slag!
AVROTROS

Anouk en Emma Heesters komen langs bij Aan De Slag!

foto: Chantal Koolhoven
  1. Nieuwschevron right
  2. Anouk en Emma Heesters komen langs bij Aan De Slag!

Anouk en Emma Heesters hebben dinsdagochtend hun duet Met Jou Kan Ik Het Aan uitgebracht. De twee zangeressen lieten het nummer horen tijdens Aan De Slag! op NPO Radio 2.

Anouk en Emma Heesters slaan de handen ineen op Met Jou Kan Ik Het Aan. Ze brengen de samenwerking uit ter ere van de 25ste editie van Vrienden van Amstel Live. De jubileumeditie van de concertreeks begint donderdag, en Met Jou Kan Ik Het Aan is de themasong.

Als Anouk je vraagt, zeg je ja

Voordat Anouk en Emma Heesters het nummer op het podium van Ahoy zingen, presenteerden ze het nummer tijdens Aan De Slag! aan Bart Arens. Het door Anouk geschreven Met Jou Kan Ik Het Aan is haar eerste duet sinds ze in 2015 Hold Me uitbracht met Douwe Bob. "Ik dacht eerst dat ik dit nummer met een man zou zingen", vertelt Anouk over Met Jou Kan Ik Het Aan. "Toen zei iemand van Vrienden van Amstel Live: 'Waarom niet met een vrouw?' Ik ben toen gaan kijken naar de line-up, en toen was het heel snel duidelijk: zij was het."

Voor Emma Heesters, die één jaar was toen Anouk haar debuutsingle uitbracht, is het duet een droom die uitkomt. "Ik wilde al een hele tijd een duet doen met een vrouw", legt ze uit. "En als Anouk je vraagt, zeg je meteen ja."

Podiumvrees

De concertreeks in Ahoy is voor fans een van de zeldzame kansen om Anouk live aan het werk te zien. De zangeres maakt geen geheim van haar podiumvrees, en treedt niet regelmatig op. "Ik speel denk ik maar tussen de zes en negen keer per jaar", zegt ze. "Dat is geen routinewerk. Het blijft spannend, voor mij en de band."

En optredens in de winter zijn nog zeldzamer voor Anouk, vertelt ze. "Ik speel eigenlijk al jaren niet meer in de winter. Dat is gewoon mijn astma, daar is geen peil op te trekken. Ik heb hele stadions moeten afzeggen, gewoon omdat ik de lucht niet had. Ik denk dat ik daar wel een traumaatje van heb opgelopen." Nu verwacht ze geen problemen: met de hulp van een longarts, een KNO-arts en medicijnen stapt Anouk met genoeg lucht het podium van Ahoy op.

De saaiste van iedereen

Desalniettemin is het een uitdaging, zo'n reeks van twintig optredens, en daarom zijn de twee zangeressen niet van plan om na de shows in de kroonluchters te gaan hangen. "Ik pak niet zoveel feestjes mee", vertelt Emma. "Ik moet gewoon m'n slaap pakken. Je staat zo vaak op het podium en wilt gewoon goed presteren."

Ook Anouk doet het rustig aan. "Ik ben volgens mij de saaiste van iedereen", zegt ze. "Ik heb dat eigenlijk nooit gedaan, die feestjes. Ik hou echt wel van een drankje, maar ik verlies mezelf liever thuis, in m'n eentje."

Bekijk het gesprek hieronder:

Video niet beschikbaar

Met Jou Kan Ik Het Aan

"Het is volgens mij een heerlijke meezinger die we donderdag eindelijk samen mogen zingen", vertelt Heesters over Met Jou Kan Ik Het Aan. Wil je niet tot donderdag wachten om het nummer te horen? Check het duet hieronder:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Aan De Slag!

Aan De Slag!, gepresenteerd door Bart Arens, is een fris, positief en verrassend muziekprogramma met herkenbare muziek, nieuwe releases, bijzondere albumtracks en fijne mashups. Ook items als het 60 Seconden Spel en de Top 2000 Shuffle zorgen iedere dag voor een vrolijk begin van je werkdag. Online maakt Bart de videoseries Barts Classic Track en Barts Studio.

Je hoort Aan De Slag! iedere werkdag tussen 09.00 en 12.00 uur op NPO Radio 2.

Ster advertentie
Ster advertentie