Singer-songwriter Dotan

bij Gijs 2.0

Singer-songwriter Dotan was in de studio. Hij kwam gezellig een broodje eten bij Gijs.

Zijn nummer ‘Home’ was in 2014 met een 82ste plaats de hoogste nieuwe binnenkomer in de Top 2000. Dit jaar staat zijn agenda vol met optredens in Carré, een tour en festivals als Pinkpop.

'The Israelites'

Met welke muziek wordt Dotan geassocieerd? De reacties van de luisteraars waren enorm. Zo werd Desmond Dekker met 'The Israelites' genoemd, omdat Dotan in Israël is geboren. Luisteraar Susan moest gelijk denken aan 'Guitar Man' van Bread. Welk nummer uit de Top 2000 is Dotans favoriet? Luister hier

"Ik deed vroeger altijd wat andere mensen vonden"

Dotan is ooit begonnen met een 'doodnormale' baan. "Ik heb gestudeerd en gewerkt bij een evenementenbureau, ik heb altijd gedaan wat mensen vonden wat ik moest doen. Mijn ouders of vrienden begrepen nooit zo goed dat ik moeilijk zat te doen met die gitaar". 

"Het was super eng en heel confronterend"

Dotan komt altijd heel rustig over op het podium. Dit was echter een paar jaar geleden wel anders. Diep van binnen voelde hij zich heel ongelukkig door podiumvrees. "Huiskamerconcerten hebben mij heel erg geholpen. Het was super eng en heel confronterend maar nu ga ik relaxed het podium op." 

Anoniem reizen

Het blijft voor Dotan onvoorstelbaar dat zoveel mensen naar zijn muziek luisteren. "Laatst zat ik in de tram tegenover een jonge jongen die mijn album aan het beluisteren was. Het was zo tof om te zien dat hij van mijn muziek genoot." Toch herkende de jongen Dotan niet. "Hij had geen idee dat ik tegenover hem zat. Ik dacht nog, moet ik het zeggen?" 

Voor wie heeft hij zijn single 'Hungry' geschreven? Luister hier

Volg NPO Radio 2:

STER Advertentie
STER Advertentie