Programma

Gitaarspelers scoren eerder nummer

  1. Nieuwschevron right
  2. Gitaarspelers scoren eerder nummer

Uit een Frans onderzoek blijkt dat 31 procent van de vrouwen meer geneigd zijn om hun nummer te geven aan een man die een gitaar bij zich heeft.

Nicolas Gueguen

Voor het onderzoek huurde professor Nicolas Gueguen een 20-jarige acteur in die zijn geluk moest gaan beproeven bij 300 vrouwen tussen 18 en 22 jaar in een winkelcentrum. De acteur vertelde aan elke vrouw dat ze ‘erg mooi’ was en vroeg daarna naar haar telefoonnummer zodat ze eens op date zouden kunnen.

Testmethoden

Bij de eerste 100 vrouwen hield de jongeman een sporttas vast, wat bij de volgende 100 werd vervangen door een gitaartas. Tenslotte sprak hij de laatste 100 vrouwen aan met lege handen, zodat er een duidelijk onderscheid zou zijn tussen de testresultaten.

Testresultaten

En wat waren die testresultaten? Ruim twee keer zoveel vrouwen gaven hun telefoonnummer toen de acteur een gitaartas om had, vergeleken met wanneer hij met lege handen aan kwam. Om precies te zijn: 31 procent vergeleken met 14 procent. Met maar 9 procent bleek een sporttas vasthouden de minst succesvolle tactiek om een telefoonnummer te verkrijgen.

Intelligent en onafhankelijk

De Franse onderzoekers verklaren de opmerkelijke testresultaten door het feit dat mannen die een muziekinstrument bespelen als intelligent worden beschouwd. Tevens zouden ze ook gemotiveerd zijn om bij te leren en onafhankelijk zijn.

Ster advertentie
Ster advertentie