Kees van der Spek: 'Lange Frans vind ik een volslagen idioot'

in gesprek met Ruud de Wild in 30 MINUTEN RAUW

In de nieuwe aflevering van 30 MINUTEN RAUW gaat Ruud in gesprek met programmamaker Kees van der Spek.

Ruud en Kees bespreken onder andere Kees' muzieksmaak, zijn jeugd en religieuze opvoeding en complottheorieën. De programmamaker vindt namelijk dat mensen die geloven in complottheorieën erg gevaarlijk kunnen zijn voor de samenleving. "Ze zijn in een soort internettunnel gezogen, wat eigenlijk doodeng is", vertelt hij. Zo kwam rapper Lange Frans onlangs onder de aandacht nadat zijn complottheorie-video's op YouTube kritiek kregen van Arjen Lubach in Zondag met Lubach. Niet veel later verwijderde YouTube het kanaal van de rapper. Kees vertelt: "Lange Frans vind ik een volslagen idioot. Die vent is helemaal knettergek en geïndoctrineerd door zijn eigen algoritme. En dat zie je steeds vaker."

Samenwerking met Peter R. de Vries

Tegenwoordig maakt Kees zijn eigen programma's, maar voorheen werkte hij voor het criminaliteitenprogramma van Peter R. de Vries. "Peter en ik zijn wel echt heel verschillend. Peters kracht is feiten, dossierkennis en heel veel mensen uit die wereld kennen en mijn kracht is meer een verhaal inzien. Ik bedenk de verhalen, doe de regie, bedenk de muziek en doe de montage. Dat vind ik gaaf." Volgens hem waren ze op die manier elkaars gids. De twee hadden ook nooit ruzie met elkaar. Zo vertelt Kees: "Ik vind ruzie verspilde energie."

Benieuwd hoe Kees staat tegenover ijdelheid en op TV zijn? Beluister dan de hele aflevering hieronder:

30 MINUTEN RAUW met Kees van der Spek


Hoe te beluisteren?

Je kunt afleveringen van 30 MINUTEN RAUW beluisteren in onze gratis NPO Radio 2 app en via je favoriete podcastplatform. Naast deze podcast van Ruud hebben we ook nog andere toffe podcasts van NPO Radio 2 voor je! Check ze hier allemaal. 

De Wild In De Middag

Je hoort Ruud de Wild elke werkdag van 16.00 tot 18.00 uur met De Wild In De Middag op NPO Radio 2.

Foto omslag: NPO Radio 2

STER Advertentie
STER Advertentie