Miss Montreal over Door De Wind: 'Mooiste nummer dat ik ooit heb gehoord'

Een perfecte match

Miss Montreals uitvoering van 'Door De Wind' bij Beste Zangers viel goed in de smaak en ze scoorde hiermee dan ook de NPO Radio 2 TopSong. In Jan-Willem Start Op! vertelt ze waarom ze 'Door De Wind' niet kon laten liggen.

Tijdens Sanne’s indrukwekkende optreden in Beste Zangers kwam veel emotie los. Jan-Willem zegt daarover: "Ergens verraste het me dat je het alsnog live doet op de radio, omdat ik me zo goed kan voorstellen dat je zou denken: 'Dat was zo uit m'n tenen, zo recht uit m'n hart, en daar wil ik het bij laten.'" Ze legt uit waarom ze het nu toch nog live opvoert: "Het is bijna een jaar geleden. Ik heb het een plekje kunnen geven. Ik dacht wel: 'Zoals ik hem daar doe, natuurlijk dat dat nooit meer lukt live.' Maar ik doe gewoon mijn best."

De keuze voor 'Door De Wind'

Sanne vertelt dat ze 'Door De Wind' tegenkwam in een meeting die ze had in de voorbereiding voor Beste Zangers. Ze legt uit: "Je gaat kijken naar liedjes en dan heb je zo’n lijst. Je neemt dat ook mee naar huis. En ik hoorde dit en ik dacht: 'Dit is ongeveer het mooiste wat ik ooit heb gehoord.'" Sanne hoorde dan ook meteen de potentie in het nummer. "Het is mijn taal, mijn toonsoort. Alles leek heel erg op wat ik zelf zou maken als ik briljant zou zijn. Daarom heb ik het gekozen."

Benieuwd of Sanne verwacht had dat haar uitvoering van ‘Door De Wind’ zo’n succes zou worden? Je hoort het in het interview hieronder:Jan-Willem Start Op!

Je hoort Jan-Willem Start Op! iedere werkdag tussen 06:00 en 09:00 uur op NPO Radio 2.

Foto omslag: NPO Radio 2

STER Advertentie
STER Advertentie