Iris en Corné fietsen langs alle straten van het Monopolybord

Een fietstocht van 670 kilometer

Zaterdag vertrekken Iris en Corné op een bijzondere fietstocht. Ze rijden namelijk langs alle straten van het Monopolybord. Frank en Wout bellen Iris op.

Dorpstraat, Brink, Spui, Plein, Lange Poten, Hofplein, Blaak, Coolsingel, Leidsestraat en de Kalverstraat: Iris (18) en Corné (22) slaan geen straat of dorp over. Het wordt een tocht van zo'n 760 kilometer, dankzij een gesloten Afsluitdijk, en het doel is om hem binnen twee weken uit te fietsen.

Hoe kom je op zo'n idee?

"Ik was een keer met school in Den Haag toen ik een straat van het bord zag. Ik dacht 'Eigenlijk moet je ze allemaal langsgaan en er een foto bij maken.'" Als alles loopt, of eigenlijk fietst, zoals gepland, kunnen Corné en Iris over zo'n twee weken een uniek Monopolybord maken met hun eigen foto's.

Uit de hand gelopen

Over zo'n bijzonder idee hoor je niet iedere dag, maar dat het zo uit de hand zou lopen, had Iris niet zien aankomen. "Het is totaal opgeblazen. We vonden het leuk om de krant te bellen, zodat als mijn oma de krant uitpluist tegen ons zegt: 'hebben jullie gezien dat jullie in de krant staan?' Maar we kunnen er inmiddels zelf ook niet meer omheen." Wil je het duo volgen tijdens hun fietstocht? Ze houden hun volgers op de hoogte op hun Instagrampagina.

Niet alle straten van het bord bestaan. Hoe hebben Iris en Corné dit opgelost? Luister hieronder verder:JAN-WILLEM START OP! 

Je hoort Jan-Willem Start Op! iedere werkdag tussen 06:00 en 09:00 uur op NPO Radio 2.

Foto omslag: ANP

STER Advertentie
STER Advertentie